VIDEO | Hráči, pozor! PlayStation 5 uvidíme v akcii už tento týždeň

814x
01. Jún 2020
Už vo štvrtok, 4. júna
 
Hráči videohier z celého sveta už netrpezlivo očakávajú prvé zábery z pripravovanej konzoly PlayStation 5. Mnohí sa obávali, že pandémia koronavírusu zapríčiní odklad plánovanej prezentácie. Obavy boli zbytočné.
 
Predstavitelia spoločnosti prezradili, že prvé zábery uvidíme už v priebehu niekoľkých dní, konkrétne vo štvrtok 4. júna o 22:00. Okolo novej konzoly je množstvo tajomstva, čo, pochopiteľne, pomáha marketingovému zámeru tvorcov.
 
Pozornosť okolo modelu PS5 vzrastá každým dňom. Hráčska komunita čaká nielen na takzvaný gameplay, ale aj na cenu, za ktorú si budú môcť Slováci zahrať najnovšie a graficky najvycibrenejšie tituly. Vedenie výrobcu tvrdí, že ekonomická kríza sa v tomto smere neprejaví. Na konkrétne čísla si však budeme musieť počkať. Spoločnosť zatiaľ zverejnila len takýto krátky teaser.
 
Majitelia PS4 sa nemusia báť
 
Spoločnosť Sony predpokladá, že veľká väčšina vlastníkov PS4 si nový model PS5 nekúpi okamžite, ale až o niekoľko rokov. Preto sa vedenie rozhodlo, že verejne ubezpečí aktuálnych užívateľov. Tí sa podľa dostupných informácií nemusia báť toho, že celý vývoj a produkcia nových hier budú zamerané na najnovší model.
 
PlayStation plánuje nové tituly aj pre aktuálny model. Prvá zmienka o pripravovanej piatej generácii bola zverejnená v apríli 2019. Nová konzola bude mať osemjadrový procesor s veľmi výkonným grafickým procesorom, vlastné SSD úložisko, ktoré by malo urýchliť spracovanie materiálu v rozlíšení 8K.
 
Integrovaná Blu-ray jednotka by mala podporovať Blu-ray disky s kapacitou 100 GB. Zaujímavosťou je, že nová konzola by mala mať menšiu spotrebu elektrickej energie ako jej predchodkyňa.
 
PS5 nebude jedinou novinkou
 
PlayStation patrí medzi najúspešnejšie konzoly súčasnosti, čo potvrdzuje rebríček predaných modelov. Druhú generáciu, PS2, si od roku 2000 kúpilo viac ako 155 miliónov užívateľov.
 
O necelý milión menej predaných kusov registruje model Nintendo DS, ktorý bol ale vydaný až o štyri roky neskôr. Na treťom mieste sú Game Boy a Game Boy Colour s necelými 120 miliónmi užívateľov. PS4 je v tomto rebríčku na štvrtom mieste s viac ako 110 miliónmi.
 
Aktuálny rok je pre hráčov veľmi zaujímavý, pretože okrem konzoly PS5 sa môžeme tešiť aj na novú generáciu Xboxu z dielne Microsoftu. Kým vo väčšine sfér sa situácia v posledných mesiacoch vyvíjala negatívne a mnohí majú vážne finančné problémy, herný priemysel prekvital.
 
Zatiaľ nepoznáme presné čísla, ale za posledné týždne a mesiace zaznamenali predajcovia výrazný nárast predaja herných konzol. Ide o vcelku logický následok, keďže veľmi veľká časť svetovej populácie musela tráviť istý čas doma. Toto obdobie by mohla onedlho spríjemniť práve novinka od PlayStationu, či pripravovaná nová generácia Xboxu.
(19:05, red, foto: pixabay/JESHOOTS-com)
Diskusia
Pridať komentár