Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove znovuotvorená

987x
28. Máj 2020
Knižnica opäť otvorila svoje brány 
Pozrite si videoreportáž 
 
Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove po mimoriadnej situácii otvorila svoje brány. Od 18. mája funguje v štandardnom režime, v nezmenenom výpožičnom čase pri dodržaní všetkých epidemiologických opatrení.
 
„Na každom oddelení na ktorom vojdete, pretože my nemáme centrálnu výpožičku, museli sme to riešiť každé oddelenie individuálne, na každom oddelení pred vstupom je dezinfekcia, k dispozícii ak by náhodou niektorý čitateľ nemal so sebou rúško alebo rukavice vieme to poskytnúť. Na každom oddelení je oznam alebo upovedomenie, teda koľko čitateľov môže naraz využívať služby. V podstate je dôležité si uvedomiť, že stále pracujeme v opatrnom režime,“ priblížila riaditeľka knižnice Iveta Michalková.
 
Novinkou v knižnici je to, že knihy, ktoré čitatelia vrátia, idú do karanténnych miestností na 24 hodín. Čitateľ má istotu, že knihu, ktorú si vypožičia, bude z epidemiologického hľadiska bezpečná. Ďalšou novinkou je letná čitáreň.
 
„Chcem povedať, že tešíme sa veľmi na leto, tešíme sa na slniečko, pretože naša budova alebo okresná knižnica má krásny dvor a záhradu. Takže v podstate už máme spustenú letnú čitáreň, kde si môžu čitatelia prísť noviny a časopisy prečítať. Taktiež máme v pláne v mesiacoch júl a august usporiadať práve v našom dvore alebo záhrade, ako to nazveme, aktivity pre deti,“ doplnila riaditeľka.
 
Knižnica plánuje pri priaznivých epidemiologických podmienkach organizovať a usporiadať všetky svoje podujatia, ktoré má v pláne na tento rok a o ktorých vás budeme informovať.
(17:40, L. Urbán)
Diskusia
Pridať komentár