Chystáte sa zapísať dieťa do materskej školy v Prešove?

618x
11. Máj 2020
Chystáte sa zapísať dieťa do materskej školy?
 
Mesto Prešov zverejňuje informácie k podávaniu žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2020/2021.
 
Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie v materských školách na školský rok 2020/2021 sa uskutoční v súlade s § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a s § 3 vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 308/2009 Z. z.
 
Zápis do MŠ
 
Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021 sa budú podávať v termíne od 04.05.2020 – 15.05.2020. Podávanie žiadosti o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí a zákonných zástupcov, teda len elektronickou formou (e-mailom, elektronickou prihláškou - podľa možnosti školy) alebo písomne doručením do poštovej schránky materskej školy.
 
Zoznam materských škôl a všetky dôležité kontakty nájdete TU: http://www.skolskyurad.presov.sk/materske-skoly.html
 
K žiadosti je potrebné doložiť čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa.
 
Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od pediatra sa v žiadosti o prijatie z dôvodu mimoriadnej situácie nebude vyžadovať. Predloží sa dodatočne. Pri nepredložení potvrdenia bude dieťa prijaté len na adaptačný pobyt.
 
Pri prijatí dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa z dôvodu mimoriadnej situácie nebude vyžadovať ani predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Doloží sa dodatočne. Pri nepredložení dokladu o zdravotnom stave dieťaťa a vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, bude dieťa prijaté len na diagnostický pobyt. Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do materskej školy vydá riaditeľ školy do 30.06.2020.
 
Do materských škôl sú spravidla prijímané deti:
  • od troch do šiestich rokov veku,
  • prednostne sa prijíma dieťa, ktoré dovŕšilo piaty rok veku, dieťa s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a dieťa s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky, dieťa s trvalým pobytom v meste Prešov,
  • výnimočne je možné prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené materiálne, personálne a iné, predovšetkým kapacitné podmienky,
  • ďalšie kritériá pre prijatie dieťaťa si stanovuje každá škola individuálne.
Mesto Prešov odporúča rodičom sledovať webové sídla materských škôl a komunikovať s nimi predovšetkým elektronickou formou alebo telefonicky.
(15:05, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár