Vodič narazil do oplotenia dvoch rodinných domov, dychová skúška ukázala prečo

1190x
07. Máj 2020
Vodič spôsobil škodu vo výške viac ako tri tisíc eur 
 
28 ročný muž z obce Ptičie bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvnom návykovej látky. Prípad vyšetruje poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom.
 
Včera (06.05.2020) popoludní tento muž ako vodič viedol osobné vozidlo zn. Dacia po ceste z Humenného smerom na Podskalku, pričom sa počas jazdy plne nevenoval vedeniu vozidla, nesledoval situáciu v cestnej premávke, s vozidlom prešiel do protismeru, kde narazil do oplotenia jedného z rodinných domov. Po náraze vozidlo odrazilo späť na vozovku a vodič narazil aj do oplotenia ďalšieho rodinného domu.
 
Vodič pri dopravnej nehode utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 42 dní, škoda na vozidle bola vyčíslená na 2 000 eur a škoda na oplotení domov na sumu 1 100 eur. Na mieste nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, bola nameraná hodnota 1,65 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu! Obvinený muž je stíhaný na slobode.
 
Napriek momentálne ťažkej situácii na Slovensku aj na svete upozorňujeme vodičom naďalej platný fakt, že alkohol za volant nepatrí.
(10:30, krpz)
Diskusia
Pridať komentár