Zo zločinu obvinení dvaja štrnásťroční chlapci zo Stropkova

1112x
04. Máj 2020
Zo zločinu obvinení dvaja štrnásťroční chlapci
 
V Stropkove došlo koncom apríla tohto roku ku dvom krádežiam v objektoch a to s odstupom času len 4 dní.
 
17.04.2020 vo večerných hodinách páchatelia vypáčili okno na budove reštauračného zariadenia na Ul. Kukučínovej, vošli dnu a odniesli si dva mobilné telefóny, textilnú tašku, z pokladníc finančnú hotovosť vo výške viac ako 390 eur i stravné lístky v hodnote viac ako 70 eur. Poškodená spoločnosť škodu vyčíslila celkovo na 540 eur.
 
21.04.2020 páchatelia taktiež vo večerných hodinách nožnicami na plech vystrihli a poškodili dosku na stropnom svetlíku jednej z predajní na Ul. Mlynskej. Vytvorený otvor bol malý a tak k samotnej realizácii plánovaného skutku nedošlo. Tu svojím konaním ale spôsobili škodu vo výške 1 000 eur.
 
Na základe dôkaznej situácie bolo preukázané, že skutkov sa dopustili dvaja mladíci a to vo veku len 14 rokov, obaja pochádzajú zo Stropkova. Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku boli obaja podozriví zadržaní a po vykonaní potrebných procesných úkonov im bolo vznesené obvinenie zo zločinu krádeže a z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Následne boli obaja obvinení umiestnení do cely policajného zaistenia.
 
Vyšetrovateľom bol na oboch obvinených spracovaný podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. Trestná sadzba odňatia slobody je v tomto prípade zákonom stanovená na šesť mesiacov až na tri roky, no v prípade mladistvých pôjde o polovičnú trestnú sadzbu.
(13:50, krpz)
Diskusia
Pridať komentár