Spoznaj Prešov po 49. rovnobežke

1009x
01. Máj 2020
Spoznaj Prešov po 49. rovnobežke
Vyhliadkový autobus
 
Prvý vyhliadkový autobus odkrýva poznávacou jazdou krásy Prešova po 49. rovnobežke. Táto jazda ponúka možnosť spoznať dávnu históriu metropoly Šariša, dozvedieť sa viac o významných udalostiach i zaujímavostiach dneška.
 
Okrem historického centra zahŕňa prehliadka aj atmosféru prešovských sídlisk i reálny život Prešovčanov. Mesto Prešov pripravilo pre svojich návštevníkov novú atrakciu – vyhliadkový autobus, tzv. Prešovskú 49tku. Tento autobus sa svojou originálnou potlačou už na prvý pohľad odlišuje od tých ostatných.
 
„Našim cieľom je ponúknuť návštevníkom, ale i domácim Prešovčanom počas letných prázdnin možnosť vyhliadkovej jazdy, aby sme ukázali, že za skvostami netreba ísť ďaleko, ale mnoho „pokladov“ a zákutí ukrýva aj náš Prešov,“ povedala primátorka Andrea Turčanová, ktorá pri realizácii tejto myšlienky napĺňa cieľ zvyšovania turistickej atraktivity nášho mesta.
 
Prešovská 49tka je pre turistov k dispozícií dvakrát denne počas letnej sezóny do 31. augusta. Odchádza spred historickej budovy radnice z centra mesta o 13:00 h a 15:00 h.
 
Prehliadka je k dispozícii záujemcov sedem dní v týždni, aj počas víkendov a sviatkov. Účastníci vyhliadkovej jazdy okrem histórie mesta spoznajú vybrané objekty Solivarov, viaceré prešovské sídliská, uvidia aj unikátne architektonické skvosty ako cyklistický velodróm, vodárenskú vežu či prešovskú Kalváriu.
 
Výklad sprievodkýň cca hodinovej prehliadky je popretkávaný o mnohé zaujímavosti aj zo súčasného diania v Prešove. V prípade zahraničných účastníkov je výklad zabezpečený v anglickej jazykovej mutácii.
 
Autobus je plne klimatizovaný a jeho maximálna kapacita je 20 miest. Cena riadneho lístka je 4 €, zľavnený je za 2 € (dôchodcovia, držitelia preukazu ŤZP, deti do 15 rokov). Nenechajte si ujsť poznávaciu jazdu po Prešovskej 49tke!
(11:31, presov.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár