Tip na výlet v neďalekom okolí Bardejova

4021x
28. Apríl 2020
Cyklotrasa pod Šarišským hradom 
Cyklotrasa (foto: ChelloPhoto
 
Dnes ma facebook upozornil: „Fanúšikovia vašej stránky o vás dlhšie nepočuli, napíšte príspevok.“
 
Nuž, rozmýšľam, čo by som také mohla do tohto dlhého ticha napísať. Vec sa má nasledovne: na Magure sa od antikorona opatrení toho veľa zmenilo. Vôňu čerstvo zomletej kávy vystriedal plavárňový pach SAVA a jediní návštevníci kaviarne sú tradične aprílové mravce. Vytvorili si dvojprúdovku od terasy až ku klávesnici pri pokladni. Nechápem, čo tam hľadajú. Asi tam popadali omrvinky mojich sladkostí, ktoré som do seba tlačila, keď sa nikto nepozeral.
 
Okná sme poumývali, samozrejme – ako všetci – hneď prvý týždeň. Malo to asi taký efekt, ako keď sa večer trestám cvičením pred TV za zjedené sklíčko Nutelly, ktoré moja dcéra márne hľadá doteraz. Totiž prach zo stavebných prác, ktoré sa na ulici dejú, dáva okoloidúcim príležitosť niečo pekné napísať a zanechať povzbudivý odkaz priamo na parapetnej doske.
 
Ale ako nesťažujem sa. A tých pár kíl naviac celkom dobre uhladilo 30+ vrásky.
 
Cyklochodník Veľký Šariš
 
Iné som však chcela. Chcela som vám ukázať, že keď už budete mať toho doma plné zuby, a výzva #ostantedoma vám bude dvíhať žlč, vysadnite na bajk a choďte si prevetrať hlavu na nový cyklochodník pod Šarišským hradom s unikátnym hradným mostom, ktorý meria vyše 80 metrov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Vyskúšané, overené a ….perfektné. Odporúčam. Parádna nenáročná oddychovka pri najmenšom na 1,5 hodinky. Pre rodiny s deťmi ako stvorená. Idete si po rovinke, fitnáramok spokojný, deti spokojné. Manžel si konečne mohol obliecť to saganovské cyklotričko, o ktorom som tvrdila, že ho budeme prekladať z poličky do poličky tri roky, kým ho nevyhodíme. Ale, aby som bola úprimná, aj ja mám jednu takú „naničhodnú“ poličku s oblečením typu „čo-ak-schudnem“, ktorú si prekladám každý rok o poschodie vyššie, až kým ju nenahradí nová. Tento rok to bude polička s označením „outfit-before-corona“.
(9:37, M. Sirková)
Diskusia
Pridať komentár