Členovia ŠŠK JAK Bardejov súťažia aj na reprezentačnej úrovni

1227x
22. Apríl 2020
Skvelá reprezentácia školy i mesta Bardejov
Videoreportáž
 
Medzi najlepšie športové kluby, ktoré pôsobia pri základných školách, bezpochyby patrí Školský športový klub Jana Amosa Komenského v Bardejove. Každoročne jeho členovia získavajú množstvo medailí na okresných, krajských i celoslovenských súťažiach.
 
„Na majstrovstvách oblasti sme získali deväťdesiat osem medailí s toho dvadsať osem prvých miest, tridsať šesť druhých, tridsať štyri tretích. Na Majstrovstvách Slovenska cez Slovenský atletický zväz sme získali sedem medailí, jedno prvé miesto, dve druhé, štyri tretie. Potom je linka cez Ministerstvo školstva tzv. Slovenská asociácia športu na školách čo organizuje, tak tam sme sa stali majstrami Slovenska pri družstve chlapcov aj dievčat.
 
Prvýkrát v histórii tejto súťaže sa stalo, že majstrami sa stali chlapci aj dievčatá z jednej školy, čo sme veľmi potešení, plus sme získali ešte ďalších sedem medailí, z toho päť prvých miest, takže musíme povedať, že to bola veľmi úspešná súťaž pre nás, veľmi úspešný rok,“ zhodnotil na úvod Zoran Kollárovič, učiteľ telesnej výchovy.
 
Členovia ŠŠK JAK Bardejov súťažia aj na reprezentačnej úrovni, kde dosahujú takisto popredné umiestnenia.
 
„Mali sme dvoch našich žiakov v reprezentácii U16 a to Jonáša Draganovského a Terezku Vanekovú, zúčastňovali sme sa mítingu v Krakove, kde sme získali desať medailí, boli sme na veľkom mládežníckom mítingu v Brne, kde boli úspešní naši mladší žiaci, takže rok 2019 bol veľmi úspešný pre nás a vzhľadom nato aké sú podmienky, že my musíme všade veľa vycestovať. Sme veľmi radi za to, čo naše decká dokázali a mali sme zaregistrovaných 232 pretekárov, čo si myslím, že patrí v Bardejove asi medzi najväčšie kluby, čo sa týka práce s mládežou,“ dodal Kollárovič.
 
V klube sa potešili tiež novej tartanovej dráhe, ktorá zlepšuje podmienky pre tréningy i samotné súťaže.
 
„My sme radi, že tu je po tridsiatich rokoch dráha, je výborná. Čakáme ešte ma nám dôjsť zo Slovenského atletického zväzu sektor skoku do výšky, na ktorý sa veľmi tešíme a vo svojej podstate, asi svojpomocne si musíme urobiť ešte sektor na hod diskom,“ doplnil Kollárovič.
 
Atletická sezóna odštartovala 16. februára v Bratislave, kde sa konali Majstrovstvá východoslovenskej oblasti. „Súťaž prebiehala vo všetkých kategóriách, začnúc od najmladšieho žiactva, to znamená najmladšie žiactvo, mladšie žiactvo, staršie žiactvo, dorast, juniori a dospelý. Súťaž mala dosť vysokú úroveň, bolo veľa pretekárov z východu.
 
Tohto roku sa nám veľmi darilo, získali sme dokopy štyridsať medailí, to znamená pätnásť zlatých, deväť strieborných a šestnásť bronzových medailí. Medaile deti získavali vo všetkých kategóriách,“ prezradil Andrej Pečeňuk, šéftréner športových trénerov.
 
Po dokončení športového areálu pri základnej škole chce atletický tím v Bardejove zorganizovať medzinárodné atletické podujatie.
 
“To znamená medzinárodný atletický míting mládeže, kde by sa súťažilo v dvoch kategóriách, v kategórii mladšieho žiactva, staršieho žiactva. Chceli by sme pozvať pretekárov zo zahraničia z Ukrajiny, Poľska, Čiech samozrejme aj tu z východu najlepších pretekárov, ktorých tu máme. Samozrejme sa ukážu aj deti z našej školy,“ dodal na záver A. Pečeňuk.
(19:19, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár