Bardejovská skupina The Cardinals vyšla s úžasným videoklipom

6888x
21. Apríl 2020
Len ticho dýchaj 
Videoklip
 
Skupinu The Cardinals v Bardejove nie je potrebné zvlášť predstavovať. Po energickom debutovom singli V zajatí štyroch stien, ktorý úspešne rotoval vo viacerých slovenských rádiách, prišli chlapci s novinkou Fialový dážď, ktorá poodhaľuje lyrickejšiu stránku skupiny.
 
Najnovšie kapela vydala nový videoklip, plný pozitívnej energie, k singlu s názvom Len ticho dýchaj – ako ochutnávku z tretieho albumu, ktorý už čoskoro uzrie svetlo sveta.
 
O láske
 
"Keď sme spolu uvažovali, ku ktorej skladbe by sme radi natočili video, zhodli sme sa takmer jednohlasne na piesni Len ticho dýchaj. Chceli sme totiž prísť s niečím veselým, rytmickým, pozitívnym a ľahko zapamätateľným. Keďže žijeme až v príliš rýchlej a ustarostenej dobe, voľba padla na pieseň o tom najkrajšom, o čom sa v hudbe i spieva najlepšie - o láske. A to sme ešte ani netušili, že svet zasiahne tak rozsiahla kríza, ktorou teraz všetci prechádzame,“ uviedol Ľubo Guľa, líder kapely The Cardinals.
 
Spolupráca s Petrom a Danielou z Durak Production
 
Videoklip vznikol na prelome rokov v bardejovskom hudobnom štúdiu LeonArt vďaka šikovnej kamere Petra a Daniely z Durak Production, pričom pozitivitu, ktorá vychádza z textu, sa hudobníci snažili vniesť i do samotného klipu.
 
„Singel Len ticho dýchaj je treťou ochutnávkou z nášho albumu, ktorý by už čoskoro mal uzrieť svetlo (veríme, že lepšieho) sveta a na ktorom bude 17 slovenských i anglických piesní. Bude paletou, plnou rýchlych i pomalších, veselých i smutnejších, jednoduchých i zložitejších skladieb a každý náš fanúšik si iste príde na svoje. Zatiaľ si ale užívajte náš nový singel i videoklip, dávajte na seba pozor a hlavne zostaňte zdraví!"
 
Pochvala od Petra Jandu
 
Začiatky kapely siahajú do študentských čias jej členov, keď spontánna session ústí do založenia skupiny THE MUDBALLS, ktorá sa stáva stabilnou súčasťou bardejovskej hudobnej scény.
 
Po postupe do finále v súťaži Talent 2000 sa mení názov skupiny na THE CARDINALS, pričom skladbu "ELLEN" kapela nahráva a produkuje so slovenskou pop legendou Vašom Patejdlom. V televíznom finále sa jej uznania dostáva najmä od predsedu poroty Petra Jandu z legendárneho Olympicu.
 
Ešte neskúšali rapovať
 
A ako si na začiatky kapely spomína Ľ. Guľa? „Začínali sme v trojici spolu so Števom Birošom a bratom Macom, neskôr sme sa rozrástli a momentálne hrávame v rôznych obmenách s Maťom Demským, Ivom Rácom, Vladom Jevčákom, Milošom Kosárom či Matúšom Romanom. Nie je našou ambíciou držať sa silou-mocou nejakého štýlu. Hráme i skladáme piesne, ktoré by bolo možné zaškatuľkovať do rôznych žánrov a našou snahou je, aby sme v každej z nich boli rozpoznateľní. Aj keď, ako tak rozmýšľam, ešte sme neskúsili rapovať,“ dodáva s úsmevom spevák.
(18:54, red)
 
Marek Luterančík
21.04.2020 22:49
Gratulácia
Ľubo, nádhera a srdečne gratulujeme!
Pridať komentár