Pomôžte Bašte - kultúrno-komunitnému centru v Bardejove

1056x
15. Apríl 2020
Tvoje 2% pre Baštu
Darujte 2% na rekonštrukciu Bašty
 
Dobrovoľníci z Bašta – kultúrno-komunitného centra už od roku 2012 rekonštruujú a prinavracajú život historickej Hrubej bašte v centre mesta.
 
Za ten čas sa im podarilo pripojiť Baštu na elektrinu, inžinierske siete a postupne obnovujú jednotlivé poschodia tejto 7 podlažnej pamiatky.
 
Od roku 2017 je Bašta otvorená celoročne. Funguje tam kaviareň a dejú sa tam skvelé koncerty, divadelné predstavenia pre deti, ale aj dospelých, cestovateľské prednášky, vedecké diskusie, obľúbené kvízy a každý štvrtok tu premieta klubové kino Kameň.
 
Okrem toho pravidelne organizujú podujatia, ktorými sa snažia spájať rôzne skupiny ľudí v Bardejove. Napríklad mamičky s deťmi na každopiatkových herničkách, cvičia tu jogu, organizujú bazáre či anglickú čajovňu a najnovšie aj Klub háčkovania. Iné združenia v týchto priestoroch organizujú Polievku pomoci, Kreatívne večery alebo aj multižánrový festival Ružový bicykel.
 
Ak by ste ich v ich snahách - rekonštruovať Baštu a prinavracať jej kultúrou život - radi podporili, môžete tak urobiť jednoducho. Darovaním 2% z dane. Postup ako na to aj s vyplnenými tlačivami nájdete na http://bastakulturcentrum.sk/2-2/. Poukázať 2% podľa tzv. Lex korona je momentálne možné až do 2 mesiacov od skončenia obdobia pandémie.
Bašta vám bude určite vďačná.
(19:15, bašta)
Diskusia
Pridať komentár