Využite rozvoz teplej stravy, nákup potravín, drogérie a liekov či duchovné služby

640x
14. Apríl 2020
PSK pre ľudí
 Videoreportáž
 
Organizácie a obce, ktoré ponúkajú služby pre seniorov, sa môžu bezplatne zaregistrovať na novej internetovej stránke Prešovského samosprávneho kraja – PSK pre ľudí.
 
Nová platforma tak ponúkne najstarším obyvateľom kraja služby pod jednou strechou. Projekt má ambíciu zastrešovať všetky neziskové organizácie, občianske združenia, iniciatívy, charitatívne organizácie, mestá a obce, ktoré poskytujú služby pre seniorov a ťažko zdravotne postihnutých ľudí v čase koronavírusu.
 
Zaregistrovať sa môžu dobrovoľne na webovej stránke www.pskpreludi.sk. Návštevníci portálu si tak následne môžu vyhľadať služby podľa druhu alebo miesta bydliska.
 
Register ponúka služby ako rozvoz teplej stravy, nákup potravín a drogérie, nákup liekov, duchovnú službu a iné služby, ku ktorým môže pribudnúť napríklad aj venčenie psov, darovanie rúšok či vyzdvihnutie pošty.
 
Informácie o službách pre seniorov a hendikepovaných budú poskytovať aj traja zamestnanci na telefónnej linke call centra, ktoré zriadila samospráva a nadácia PSK.
 
Ambíciou kraja a Nadácie PSK pre podporu rodiny je na tejto platforme združovať tiež dobrovoľníkov, ktorí chcú pomôcť seniorom vo svojom okolí, no nie sú v žiadnej organizácii.
(17:33, L. Urbán)
 
Diskusia
Pridať komentár