Futbalisti Partizána Bardejov a Bardejovskej Novej Vsi sa spojili, aby spoločne pomohli

2582x
10. Apríl 2020
Bardejovskí športovci spojili sily 
Videoreportáž 
 
Kvôli pandémii a nebezpečnému koronavírusu klesol počet darcov najcennejšej tekutiny a nemocniciam dochádza postupne krv. Zachrániť životy a pomôcť tak tým, ktorí to naozaj potrebujú sa rozhodol futbalový klub Partizán Bardejov na čele s prezidentom klubu Stanislavom Sorokom v spolupráci s futbalovým klubom ŠK Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves.
 
Hráči, vedenie, realizačné tímy, tréneri i funkcionári oboch klubov z Horného Šariša sa preto rozhodli spojiť sily a postupne darovať krv bardejovskej nemocnici.
 
„Tým, že nešportujeme ani nič, tak po dohode s našim tímovým lekárom, pánom doktorom Mihaľom, aj s manažérmi klubu, sme oslovili hráčov, aby sme urobili taký dobrý skutok, pretože jednak súťaže sú všetky pozastavené, hráči sú doma, tak poďme urobiť niečo dobré,“ prezradil prezident futbalového klubu Partizán Bardejov BŠK Stanislav Soroka.
 
Pomoc pre Centrum sociálnych služieb 
 
Prezident klubu Stanislav Soroka následne s riaditeľom Hornošarišského osvetového strediska Jurajom Bochňom daroval Centru sociálnych služieb v Bardejove niekoľko desiatok ochranných rúšok, dezinfekčných prostriedkov a rôznych vitamínov pre seniorov, ktorí to v tejto chvíli potrebujú. Veci prevzala riaditeľka centra Anna Göblová.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Som veľmi rád, že môžem v takejto situácii pomôcť a preto by som bol rád, keby sa pripojili aj ostatní, jednak podnikatelia, ľudia, ktorí by chceli takto nezištne pomôcť, pretože v tejto situácii si musíme navzájom pomáhať a zároveň pomáhame našim seniorom, ale zároveň musíme dbať na to, aby sme ochránili tých, ktorí sa o nich starajú, dodal S. Soroka.
 
„V našom zariadení, teda Centre sociálnych služieb máme 260 klientov a z toho 20 zamestnancov, čiže patríme medzi tých najväčších poskytovateľov, čo sa týka nielen Prešovského samosprávneho kraja, ale aj čo sa týka Slovenska. Čiže veľmi si to vážim, lebo keď porovnávam ceny, za ktoré sme tieto veci nakupovali, hlavne dezinfekčné prostriedky a antibakteriálne prostriedky, tak ich cena išla nenormálne hore.
 
My si to o to viac vážime, že tie príspevky budeme mať teraz oklieštené, keďže aj príjem klientov máme ohrozený. O to viac si vážim túto iniciatívu a skutočne veľmi pekne sa chcem poďakovať pánu poslancovi Stankovi Sorokovi a pánu poslancovi Jurajovi Bochňovi. Takže ešte raz veľmi pekne ďakujem za všetkých, aj za klientov aj za zamestnancov, veľmi si to vážime,“ poďakovala Anna Göblová, riaditeľka Centra sociálnych služieb v Bardejove.
(17:00, L. Urbán)
 
Diskusia
Pridať komentár