Bardejov v týchto chvíľach očakáva príchod repatriantov, ubytovaní budú na Hotelovej akadémii

7218x
09. Apríl 2020
Školský internát prešovskej župy prichýli prvých repatriantov
Repatrianti zo zahraničia čochvíľa dorazia Pod Vinbarg v Bardejove
 
Aktuálne sa očakáva príchod prvých repatriantov aj do karanténneho ubytovacieho zariadenia, ktoré prešovská župa zriadila pri Hotelovej akadémii na Ul. Pod Vinbargom v Bardejove, s kapacitnými možnosťami 150 lôžok. V tomto zariadení by mali byť ubytovaní repatrianti už dnes (9.4.) podvečer.
 
Do jedného zo zriadených karanténnych ubytovacích centier Prešovského samosprávneho kraja dnes 9. apríla dorazili prví repatrianti. Ide o 167 navrátilcov, ktorí v Školskom internáte na Karpatskej ulici v Poprade absolvujú povinnú 14 dňovú karanténu, resp. do vykonania testovania na ochorenie COVID-19 a jeho vyhodnotenia.
 
Stredoškolské internáty
 
Prešovský samosprávny kraj vyčlenil na základe požiadavky Ministerstva vnútra SR pre karanténne ubytovanie repatriantov vracajúcich sa na Slovensko zo zahraničia štyri svoje stredoškolské internáty v Poprade, Bardejove, Vranove nad Topľou a vo Svidníku, kde má pre navrátilcov k dispozícii 570 lôžok.
 
Z tých má Školský internát v Poprade kapacitu 250 lôžok a ponúka ubytovanie v dvojposteľových izbách a v bunkách 2+3 s vlastným sociálnym zariadením.
 
Presúvali sa za asistencie polície 
 
Školský internát v Poprade prichýlil 167 repatriantov, ktorí na Slovensko pricestovali z Rakúska, Ukrajiny, Škótska, Nemecka a Maďarska a prešli v posledných hodinách cez otvorené hraničné priechody.
 
Do karanténneho zariadenia sa presunuli za asistencie policajných zložiek. Na príchod navrátilcov bol školský internát pripravený už v uplynulých dňoch po materiálnej a technickej stránke so zabezpečením donášky stravy, dezinfekcie priestorov, upratovacích služieb, hygieny a odvozu odpadu.
 
Ubytovanie a registrácia navrátilcov prebiehali pokojne a za maximálnej spolupráce vedenia zariadenia a jeho zamestnancov a ostatných zainteresovaných zložiek, akými boli dobrovoľnícke tímy, Asociácia samaritánov Slovenskej republiky a jednotky dobrovoľných hasičských zborov z Popradu i okolia.
(19:11, D. Jeleňová)
Diskusia
Pridať komentár