Úspešný Matúš Nagy zo Súkromného gymnázia DSA v Bardejove

1108x
09. Apríl 2020
Úspech v krajskom kole geografickej olympiády
 
Slovenská komisia Geografickej olympiády zareagovala na súčasnú situáciu, ktorá v čase uzatvorených škôl neumožňuje realizáciu klasických súťažných kôl predmetových olympiád a postupových súťaží a pre žiakov stredných škôl zorganizovala dištančné krajské kolo Geografickej olympiády pre kat. A, B a Z, t.j. on-line testom v domácom prostredí.
 
Na príprave a realizácii sa podieľala aj Katedra regionálnej geografie, ochrany a plánovania krajiny Univerzity Komenského v Bratislave a technické zázemie poskytlo a zabezpečilo Vydavateľstvo MAPA Slovakia, ktoré dlhodobo podporuje Geografickú olympiádu na Slovensku.
 
Súkromné gymnázium DSA v Bardejove v náročnej konkurencii ďalších 645-tich stredoškolákov reprezentovali traja žiaci, ktorí zaslúžene postúpili zo školského kola na krajské kolo tejto predmetovej sútaže.
 
V kategórii Z to boli Bianka Terjéková (IV.A), Jakub Boruv (IV.A) a Matúš Nagy (III.A).
 
Matúš Nagy (III.A) v tejto súťaži získal 2. miesto v kategórii B, čo pre neho znamená postup do finálneho, celoslovenského kola Geografickej olympiády, ktorá sa uskutoční dňa 24.4.2020.
 
Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme, ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a postupujúcemu Matúšovi držíme palce vo finále.
(15:10, SG)
Diskusia
Pridať komentár