Prešovský kraj spúšťa web a call centrum na pomoc seniorom

766x
08. Apríl 2020
Využitie novej platformy vidí v čase pandémie i po nej
Služby pod jednou strechou
 
Organizácie a obce, ktoré ponúkajú služby pre seniorov, sa môžu bezplatne zaregistrovať na novej internetovej stránke Prešovského samosprávneho kraja – PSK pre ľudí. Nová platforma tak ponúkne najstarším obyvateľom kraja služby pod jednou strechou.
 
Prešovský samosprávny kraj (PSK) a Nadácia PSK pre podporu rodiny spustili nový web PSK pre ľudí. Ide o projekt, ktorý má ambíciu zastrešovať všetky neziskové organizácie, občianske združenia, iniciatívy, charitatívne organizácie, mestá a obce, ktoré poskytujú služby pre seniorov a ťažko zdravotne postihnutých ľudí v čase koronavírusu. Zaregistrovať sa môžu dobrovoľne na webovej stránke www.pskpreludi.sk.
 
Služby podľa miesta bydliska 
 
Návštevníci portálu si tak následne môžu vyhľadať služby podľa druhu alebo miesta bydliska. Register ponúka služby ako rozvoz teplej stravy/obedov, nákup potravín a drogérie, nákup liekov, duchovnú službu (rozhovor s kňazom) a iné služby, ku ktorým môže pribudnúť napríklad aj venčenie psov, darovanie rúšok či vyzdvihnutie pošty.
 
„V Prešovskom kraji máme takmer 119-tisíc ľudí vo veku 65 rokov a viac, preto je prirodzené, že sme sa s novou platformou zamerali práve na túto najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľov. Chceme, aby všetky služby pre seniorov a hendikepovaých boli pod jednou strechou, čím uľahčíme vyhľadávanie seniorom a ich rodinným príslušníkom. Verím, že táto nová webová stránka bude užitočná a nájde si svojich poskytovateľov a príjemcov nielen v čase pandémie, ale aj po jej skončení,“ zhodnotil predseda PSK Milan Majerský.
 
Bezplatná telefónna linka
 
Informácie o službách pre seniorov a hendikepovaných budú poskytovať aj traja zamestnanci na telefónnej linke call centra, ktoré zriadila samospráva a nadácia PSK. Obyvatelia kraja môžu na bezplatnú telefónnu linku 0800 221 051 volať denne sedem dní v týždni od 8.00 do 16.00 hod. Pracovníci call centra ich budú navigovať už na konkrétnu službu v ich okrese, ktorú potrebujú. Po 16.00 hod. sa volajúcemu ozve odkazovač, ktorý ho nasmeruje na konkrétnu službu na webovej stránke. Telefonickú službu chce župa sprístupniť aj pre slabo počujúcich a nepočujúcich.
 
Ambíciou kraja a Nadácie PSK pre podporu rodiny je na spomínanej platforme združovať tiež dobrovoľníkov, ktorí chcú pomôcť seniorom vo svojom okolí, no nie sú v žiadnej organizácii.
(16:40, L. Heilová)
 
Diskusia
Pridať komentár