Takto, my ambulantní lekári a sestričky, sme odsúdení na to, kedy sa nakazíme

3909x
20. Marec 2020
BLOG: Lekár dostane štyri rúška, štyri páry rukavíc a štyri navleky na nohy
 
Takto, my ambulantní lekári a sestričky, sme odsúdení na to, kedy sa nakazíme. Kto, vás, pacientov bude potom liečiť, keď sa budú zatvárať ambulancie pre karantény zdravotníkov? Médiá sú plné sladkých rečí, no realita je iná.
 
HANBA – dnešný mail z PSK – Lekár dostane štyri rúška, štyri páry rukavíc a štyri navleky na nohy.
 
Prikladám kópiu mailu:
Dobrý deň, PSK začal dnes (19.03.2020) s distribúciou osobných ochranných pracovných prostriedkov (OOPP), ktoré včera popoludní vyzdvihol na Správe štátnych hmotných rezerv v Slovenskej Ľupči. Správa štátnych hmotných rezerv nám poskytla na distribúciu 8000 ks chirurgických rúšok, 8000 ks párov rukavíc a 8000 ks párov návlekov na obuv.
 
Po dohode s regionálnou SLK a stavovskými organizáciami lekárov, budú tieto osobné ochranné prostriedky rozdelené rovnakým dielom medzi všetkých ambulantných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, to znamená pre všetky všeobecné ambulancie pre dospelých, všeobecné ambulancie pre deti a dorast, ambulantné pohotovostné služby pre dospelých a pre deti a dorast, špecializované ambulancie, zubné ambulancie a ADOSy.
 
Pre každého z uvedených poskytovateľov bude expedovaný balíček s obsahom 4 rúška, 4 páry rukavíc a 4 páry návlekov na obuv. Poskytovateľom, ktorých lekári sú toho času v karanténe, budú poskytnuté po návrate do ambulancií. S pozdravom / Best regards Úrad Prešovského samosprávneho kraja Námestie mieru 2 080 01 Prešov.
 
Prosím o zdieľanie.
 
Týmto vám oznamujem, že podľa bodu č.18. Metodického usmernenia hlavného odborníka pre VLD pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti vo všeobecnej ambulancii u dospelých počas pandémie COVID - 19 zo dňa 19.3.2020 uzatváram svoju ambulanciu pre fyzické návštevy pacientov. Naďalej poskytujem elektronické a telefonické konzultácie. Naďalej však v čase ordinačných hodín fyzicky ostávam v ambulancii a plne poskytujem zdravotnú starostlivosť svojim pacientom, takisto ako všetci všeobecní lekári. Vyžadujeme však predošlú telefonickú, resp. mailovú konzultáciu s pacientom, aby sme v záujme ochrany zdravia vás pacientov - aj nás zdravotnícky personál - dokázali čo najefektívnejšie pracovať. Telefónne číslo pre mojich pacientov: 0544728488 alebo 0905603200, S pozdravom MUDr. Adriana Kuľková, MUZMED s.r.o. , Bardejov 
(10:13, MUDr. Adriana Kuľková, všeobecná lekárka Bardejov) * BLOG / Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje)
 
 
Jozef
20.03.2020 19:11
PaniLekarka
No tak od tejto lekarky by som si hned zobral kartu
A To Moza
20.03.2020 13:50
Kontrola
Kto vie ako sa da na danu pani doktorku poslat kontrola? Myslim ze v tychto casoch si nemoze doktor svojvolne vymyslat pravidla. Sme v kririckej situacii v stave ohrozenia vybrala si povolanie tak ma stat v prvej obrannej linii. Ked nechce nech jej zoberu licenciu...
Pridať komentár