Nová predajňa Kauflandu v Prešove so zelenou strechou

980x
12. Marec 2020
70. prevádzka na Slovensku
Videoreportáž
 
Spoločnosť Kaufland otvorila už svoju 70. prevádzku obchodného domu na Slovensku. Nový Kaufland prináša široký výber potravín vrátane slovenských či regionálnych produktov za výhodné ceny, a to všetko pod zelenou strechou. Kaufland v Ľuboticiach pri Prešove poskytne svojim zákazníkom príjemný zážitok z nakupovania.
 
Návštevníkov privíta otvorený priestor, takzvaný open mall, s farebne odlíšenými oddeleniami a piktogramami, vďaka ktorým v predajni rýchlo nájdu všetko, čo potrebujú. V priestore novej prevádzky sa nachádza aj lekáreň, predajňa tabakových výrobkov a predajňa občerstvenia. Nová predajňa Kauflandu prichádza prvýkrát s koncepciou zelenej strechy.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Zelená strecha má viacero prínosov pre životné prostredie. Tým, že neodráža slnečné žiarenie, neprodukuje tak ďalšie teplo a rastliny tiež premieňajú oxid uhličitý na kyslík. Je to vlastne strecha, ktorá dýcha,“ prezradila hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová.
 
Predajňa navyše využíva systém rekuperácie, ktorý výrazne šetrí spotrebu energie, a tak aj prírodné zdroje. „Rekuperácia znamená, že na vykurovanie využívame odpadové teplo z chladiarenských zariadení. Ani naša predajňa v Prešove v Ľuboticiach nie je výnimkou. Okrem toho, na osvetlenie či vnútrajška predajne alebo parkovacích plôch využívame led osvetlenie,“ dodala hovorkyňa.
 
Zákazníkom je takisto k dispozícii nabíjačka na elektromobily. Celková rozloha areálu predajne veľkosťou takmer dvoch futbalových ihrísk je 20 130 m2 a štedrý priestor aj na parkovanie. Vďaka svojmu umiestneniu je výborne a rýchlo dostupná aj pre obyvateľov z priľahlých obcí.
(18:45, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár