Tip na výlet v okolí Bardejova

6875x
09. Marec 2020
Krynica a veža v korunách stromov 
Vyhliadka v Krynici
 
Prešli ste už všetky povinné zastávky správneho turistu v Bardejove? Rozumej centrum Bardejova so všetkými krásami, Suburbium s úžasnou synagógou, Kúpele a skanzen, okolité drevené kostolíky, turistické trasy a rozhľadne….
 
Stieraciu mapu regiónu máte zošúchanú až po okraj? To nič, stierame ďalej! Ideme až za tu krivú čiaru, ktorú – neviem prečo – ešte stále voláme hranicou.
 
Len 30 km od Bardejova (teda bližšie než Svidník, či Prešov) je miesto, kde čoraz častejšie vyrážajú Bardejovčania za oddychom, či zážitkami. Krynica je to pravé orechové, ak ste už v Bardejove boli niekoľkokrát a klásť si hlavu pod sochu kata na námestí vám už nepríde srandovné.
 
Zasnežená Narnia 
 
Tak vám poviem, v zime sa za Kurovom zázračne mení svet na zasneženú Narniu. Tá cesta, ktorá bola za Bardejovom sivá a kamienky z nej veselo skákali na vašu vyleštenú kapotu a čelné sklo, sa mihnutím oka stáva bielou. Všade naokolo sú zasnežené stromy a vy len čakáte, z ktorej strany vyskočí ujo Mrázik. Fakt to tak je. Je to záhada, ktorú ešte nikto nevyriešil. Ale je to dôvod prečo celý Bardejov lyžuje práve na poľskej strane, ak práve na Makovici nemáme sneh.
 
No, ale držme sa témy. Vedeli ste, že v poľskej Krynici postavili minulý rok ich prvú vyhliadku v korunách stromov? Normálne to obkukali od Bachledky, že čo a ako a frajerujú, že majú ešte vyššiu vežu než Slováci. Takmer 50 m vysoká veža v hornej časti lyžiarskeho strediska Slotwiny Arena, ku ktorej vrcholu vedie jedinečný vzdelávací chodník s drevenou trasou o dĺžke 1030 m. K veži sa dostanete 6-sedačkovou lanovkou s ochranou proti vetru. Naspäť dole môžete využiť šmýkačku dlhú 60 m. Otvorené denne od 10.00 do 15.00 h. A volajú to WIEŽA WIDOKOWA. Platiť môžete v pohode eurom alebo platobnou kartou v celej Krynici.
 
Lanový park, foto: Park Linowy
 
Krynica je kúpeľné mesto a každý si v ňom nájde to svoje. Rodinám s deťmi odporúčam pozrieť aj múzeum hračiek alebo vyskúšať bobovú dráhu, či lanový park.
 
Výlet do Krynice je otázkou pol hodinovej cesty, ale program máte na celý deň. Deťom nezabudnite pribaliť aj cestovné pasy, lebo aj keď sa to nezdá, už budete v inej krajine. A ešte jedna rada pre cezpoľných – ako prípravu na výlet, si pozrite film Pásla kone na betóne. Šariščinu budete v Poľsku potrebovať. Na moj veru – my vychodňare sebe barz dobre z Poľakmi rozumime.
 
„Nemaš chlopa, nemaš pravdy.“
(11:01, M. Sirková)
Marek Jordan
10.03.2020 15:00
BJ.Kupele
No toje pravda že v Bj.Kupeľoch zdochol pes ale prečo lebo ich cele rozpredeli a pekné sa nabalil p.Ko.....a a spol to čo tam bolo to už sa nikdy nevráti klasické Slovensko rozpredať všetko čo ja dobré
Mišo
09.03.2020 19:03
Krynica
Krynica tam to žije, turistov plné ulice, plno atrakcií, stánkov, služieb a vyžitia a biznis prekvitá a v Bj kúpeľoch skapal pes.
Pridať komentár