Miloslav Olejár: Prečo kandidujem do NR SR?

1104x
23. Február 2020
Tento článok vyšiel v našich novinách 
Miloslav Olejár, kandidát do NR SR 
Miloslav Olejár kandiduje pod číslom 120
Prečo kandidujem?
 
Na stránkach našich novín som sa Vám pravidelne prihováral v úvodníku na rôzne témy súvisiace s Bardejovom. Často som sa netajil svojimi názormi, niekedy kritickými, na to, ako spravovať veci verejné.
 
Písaním článkov a kritikou však ešte nikto nič zásadné nezmenil. Je jednoduché sa vyjadrovať k niečomu, ak za to nenesiete zodpovednosť. Zobrať ju na seba však už také jednoduché nie je. Preto si myslím, že je dôležité, aby sa čestní ľudia ako vy a ja, rozhodli niečo spraviť - ak nie sme spokojní so stavom, ktorý nás obklopuje. Rozhodnutie prijať kandidatúru do NR SR bolo pre mňa jednoduchšie, ako znášať následky tohto rozhodnutia.
 
Až teraz, keď beží volebná kampaň a svoje rozhodnutie oznamujem známym, zisťujem, že na Slovensku je nálepka politik takmer synonymom slova zlodej, bezcharakterný človek, narcis, neschopný alebo príživník. Vyberte si.
 
Politici stratili kredit, mnohí ľudia nádej. A nesystémové strany rastú. Potrebujeme preto vrátiť dôveru v politikov. Potrebujeme vrátiť zásady a hodnoty do politiky.
 
Aj o to sa s vašou pomocou budem snažiť. Prečo teda kandidujem? Chcem realitu okolo nás pretvárať k lepšiemu v prospech všetkých, nie len ju komentovať a prizerať sa.
 
Politiku beriem ako nástroj na to, aby som prispel k realizácii predstáv o spravodlivej spoločnosti. Ponúkam svoju odbornosť, bezúhonnosť a takmer dvadsaťročné skúsenosti zo zahraničia.
 
Prečo voliť KDH?
 
Mnohí sa ma pýtajú, prečo som vstúpil práve do KDH. Politika sa realizuje cez politické strany. Ľudia by mali byť v takých stranách, ktoré reprezentujú ich názory a životné postoje. Keďže som konzervatívny človek, imponuje mi, že KDH bude oslavovať už 30 rokov pôsobnosti.
 
Žiadna iná ponovembrová strana neexistuje tri dekády. KDH to dokázalo vďaka tomu, že je postavené na hodnotách.
 
Prečo teda doporučujem voliť Kresťanskodemokratické hnutie?
 
• predstavuje nádej pre spravodlivé Slovensko
• presadzuje politiku orientovanú na rodiny
• nepôjde do vlády so SMERom
• je to osvedčená, konzervatívna, pravicová strana
• je postavené na hodnotách
• prešlo vnútornou obnovou a reprezentujú ju šikovní, mladí a čestní ľudia
• má sociálne orientovaný program
• nebude zvyšovať a zavádzať nové dane
• Slovensko potrebuje KDH v Národnej rade na zostavenie najbližšej vlády z opozičných strán
 
O tom, ako bude vyzerať Slovensko po voľbách, rozhodnete svojim hlasom aj vy. Už 29. februára.
 
Životný príbeh
 
Prečo je dôležité poznať príbehy kandidátov? Volebná kampaň je pohovor voliča so všetkými, ktorí sa ho uchádzajú zastupovať. Je dôležité vedieť nie len to, čo kandidáti hovoria a sľubujú, ale hlavne to, čo už dokázali, a čo o nich hovorí ich doterajší život.
 
Som Bardejovčan. Vyštudoval som architektúru. Po skončení vysokej školy v Bratislave som sa vrátil do nášho mesta. Návraty mi teda nie sú cudzie. V Bardejove som najskôr pracoval na Mestskom úrade - na oddelení Životného prostredia a Územného plánu, neskôr som pôsobil ako architekt - živnostník. V rokoch 1998-2001 som zastupoval občanov Bardejova v Mestskom zastupiteľstve.
 
V roku 2001 sme s manželkou zakotvili v Kanadskej provincii Ontário. Žili sme postupne v Toronte, Ottawe a Brantforde. Našli sme tam životné skúsenosti, fungujúcu spoločnosť a ekonomickú slobodu. Po krátkom čase sme obidvaja začali pracovať vo svojich profesiách, manželka ako lekár - psychiater. Ja som pôsobil v architektonických firmách.
 
Po nadobudnutí skúseností a profesnej autorizácie som sa osamostatnil a poskytujem služby architekta v Ontáriu a aj na Slovensku, v rodnom Bardejove. Deti sa nám narodili v Kanade. Dcéra Anna má 13 rokov, syn Emil 11. Aktívne sa zapájam do občianskych aktivít v Bardejove.
 
Počas pôsobenia v Kanade som bol taktiež predsedom správnej rady neziskovej organizácie Slovak Village, ktorá poskytuje dostupné sociálne bývanie. Okrem toho trénujem mládežnícke basketbalové družstvo, v ktorom hrá moja dcéra.
 
Každý z vás pravdepodobne taktiež pozná niekoho v rodine, kto išiel pracovať mimo Slovenska. Preto viete, že bez poctivej práce a primeraných schopností by sa tam neuplatnili. Po takmer 20 rokoch v zahraničí som teda dospel aj ja k tomu, že je čas spraviť niečo zmysluplné pre Slovensko a rodný Bardejov.
(17:10, inzercia)
Diskusia
Pridať komentár