Anton Hudák: Kandidát do NR SR by mal byť silnou morálnou osobnosťou s veľkou odvahou

1299x
17. Február 2020
Tento článok vyšiel v našich novinách
Anton Hudák: kandidát do NR SR by mal byť silnou morálnou osobnosťou s veľkou odvahou
Anton Hudák kandiduje s číslom 31
Milí Bardejovčania, poznáte ma ako spolu­občana, kolegu, hudobníka. Pochádzam z Bardejova, z jednoduchých pomerov. Už od detstva som zažíval socialis­tickú perzekúciu. Napriek mojim talentom som vďaka náboženskému presvedčeniu mojej rodiny nebol prijatý ani na hudobnú školu, ani na gymná­zium. Napriek tomu som na hudbe a vzdelaní postavil základ mojej obživy.
 
Občania sa už celé desaťročia díva­jú na malomeštiactvo, rodinkárstvo a prospechárstvo. Finančná situácia mnohých ľudí dostáva do polohy závislosti na vrchnosti, ktorá si ich manipuluje podľa svojich potrieb.
 
Strata slobody
 
Strach o obživu rodiny nedovoľuje klásť vrchnosti odpor. Výsledkom je strata slo­body, na ktorú si zvykli a prijímajú ju ako svoj štandard. Sociálne istoty stále neprichádza­jú a potomstvo už takto žiť nechce. Živitelia rodín aj mladí ľudia vyľudňujú mesto a starší ostávajú osamelí. Po 30 rokoch slobody sa situácia nemení.
 
Môj osud bol podobný. Nechcel som však, aby mi niekto „vybavoval robotu“, v ktorej by ma následne riadil nejaký „politický“ nomi­nant. Pobral som sa za štúdiom a príleži­tosťami na západ od Bardejova. Okrem vysokej školy som ukončil dva postgraduály. Hovorím tromi jazykmi a mám za sebou bo­hatú odbornú aj manažérsku kariéru.
 
Vyučoval som na univerzite a bol som členom štátnicovej komisie na univerzite v USA. Pracoval som v oblasti vedy a výskumu. V politike si nejdem hľadať teplé miestečko 
 
Päť rokov som vyučoval na univerzite a štyri roky som bol členom štátnicovej komisie na University of Texas El Paso v USA. Mal som možnosť pracovať aj v oblasti vedy a výs­kumu na SMART CITY projektoch. S údivom som pozoroval aké nemohúce sú európske inštitúcie, ak im chýbajú pragmatickí odborníci. Som súdny znalec v odbore „Do­prava cestná“. Myslím, že moje odborné portfólio jasne deklaruje, že do politiky si nejdem hľadať funkcie ani teplé miestečko.
 
Politické dianie podrobne sledujem už 30 rokov. Bol som niekoľkonásobným občianskym aktivistom, keď sa konala neprá­vosť na občanoch. Vždy som to robil z presvedčenia bez nároku na výhody. Arogan­cia moci na Slovensku zašla až tak ďaleko, že približne pre 20 rokmi došlo na posádku môjho vozidla k neoprávnenej streľbe poli­cajtov. Vtedy som si povedal „A dosť“, začal som sa venovať zaznamenávaniu šikany policajtov a úradníkov na občanoch.
 
Nie som členom politickej strany
 
Vďaka týmto aktivitám ma viacerí nabádali k vstupu do politiky. Stále som sympati­zoval s konzervatívnou kresťanskou pravi­cou, avšak nie som členom žiadnej politickej strany. Nezaujímajú ma politické tričká, iba racionálne názory. Ešte v októbri 2019 som netušil, že budem kandidátom do NR SR.
 
O moju kandidatúru malo záujem aj OĽaNO, avšak z dôvodu rozbíjania kresťanskej politickej jednoty som túto ponuku odmietol. Asi aj tento moment prispel k prijatiu kan­didatúry za KDH.
 
Myslím si, že kandidát do NR SR by mal byť silnou morálnou osobnosťou s veľkou odvahou, ktorá nemyslí iba na seba. Nestačí byť iba dobrým kresťanom, musí byť aj do­brým odborníkom, aby z jeho talentov mali osoh všetci. Ak ma za takého považujete, s pokorou sa budem uchádzať o Váš hlas .
www.antonhudak.sk
(15:25, inzercia)
Diskusia
Pridať komentár