Peter Durak a Juventus - Môj Svet

214x
31. Január 2015

Scenár a produkcia videoklipu trvala zhruba pol roka

Bardejovčan Peter Durak začínal s hudbou v troch rokoch, dnes sa tomuto odvetviu venuje profesionálne, vlastní vlastné nahrávacie štúdio a hrá v skupine Juventus. Pred časom sa Petrovi podarilo zoficiálniť skladbu Môj svet, ktorú vytvoril už pred niekoľkými rokmi.  Dnes je pieseň populárna, videoklip bol natáčaný v obci Raslavice.

Video

„Keďže mám blízko k rockovej muzike, tak mi napadlo vymyslieť skladbu podľa seba, kde si okrem ľudovej hudby  prídem na svoje nielen ja, ale aj kolegovia z kapely. Skladbu som zložil dávno, ako pätnásť ročný. Hrával som ju dokonca v rôznych kapelách v rôznom prevedení, na rôznych koncertoch a nástrojoch so skvelými  ľuďmi prevažne z Bardejova, až mi jedného dňa napadlo, že tú skladbu zoficiálnim.  Nasledovalo nahrávacie štúdio, ktoré som si medzi časom založil vrátane produkčnej spoločnosti, ktorá sa volá  DURAK music production, kde sme skladbu najprv nahrali,“ prezradil dvadsaťsedem ročný Peter Durák. „Pozvali sme si textára Frenkyho Šverhu ml., ktorý pesničku otextoval. Natočili sme spev, vokály atď. Keď bola skladba približne vo finálnom, konečnom šate, nasledovala tvorba videoklipu,“ informoval Peter.

Scenár a produkcia videoklipu trvala zhruba pol roka, dôležitú úlohu zohral skúsený herec Štefan Molčan ml.  V klipe účinkuje ďalší skúsený herec Ján Marčin ml. Pointa videoklipu spočíva v tom, že človek robí to čo nechce a musí, aby sa uživil a pritom ho napĺňa úplne niečo iné. „Myslím si, že sa nám klip podarilo dotiahnuť do veľmi dobrého konca. Osobne mi išlo o to, aby som prispel svojím málom pre tento Môj/Náš Svet hudby a aby som splnil jednu z misií, kvôli ktorým som tu.“

10937862_917187514982852_1661081737_n.jpg

Spoločne zapózovali


Peter Durák sa hudbe venuje od malička, prvú hračkársku gitaru dostal do ruky už v troch rokoch. „Zlom nastal až keď som mal pätnásť rokov.  Začal som cvičiť na gitaru/saxofón, tvoriť svoje skladby, začal som sa zaujímať o nahrávanie, produkciu a všetky  tie technické veci spojené z recording-om. Vždy ma to veľmi bavilo a zaujímalo, je to moje hobby až do dnes. Nikdy by mi nenapadlo, že to raz bude moja  práca. S odstupom času som pochopil, že som sa vlastne dostal tam, kde som chcel. Vždy som chcel, aby ma práca  bavila a k tomu som sa aj dopracoval. Samozrejme ako každý, po škole som pracoval všelikde, skúsil som si rôznu prácu, kde som získal kopec skúseností, ale až teraz prišiel čas a veľmi si vážim svoju prácu a taktiež si veľmi vážim ľudí, s ktorými pracujem a spolupracujem.

10949805_917188511649419_1690873610_n.jpg Pochopil som, že hudobný priemysel je vlastne o  tom vychutnať si ten čas na 100% strávený či už na pódiu, v štúdiu pri natáčaní videoklipov, hoci sú to  niekedy dlhé hodiny tvrdej driny, predovšetkým čas s ľuďmi, lebo to je najdôležitejšie, každý dá niečo to svoje ako hudobník a hlavne ako človek a vznikajú magické veci, vzniká hudba spojená s vizualizáciou a to ma inšpiruje, posúva dopredu,“ povedal hudobník a dodal: „V roku 2012 som založil svoju produkčnú spoločnosť DURAK music production, kde sa osobne  zaoberám tvorbou hudby rôznych žánrov, ktoré následne natáčam vo svojom nahrávacom štúdiu DURAK Recording. 

Okrem mňa sa v DURAK music production realizuje tím šikovných ľudí, ktorí majú na starosti napr. fotografovanie, tvorbu web stránok, tvorbu textov skladieb, scenárov k videoklipom, výrobu videoklipov a pod. V konečnom dôsledku sa zameriavame na celkové služby určené pre kapely, od tvorby skladby, textu, nahrávania skladby, finalizácie, fotenia kapely, tvorby videoklipu až po tvorbu web stránky presne podľa želania kapely. Samozrejme všetko to na 100% využívame pravidelne v kapele Juventus na inovácie a aktualizáciu fotiek, webstránky, nahrávok či už video alebo audio. Mali sme a máme česť pravidelne pracovať so skvelými hudobníkmi Bardejovských kapiel ako napr. Reverse Black alebo 4Summers, ktorí sú u nás momentálne aj teraz a natáčajú ich už tretí singel.

Naším najväčším  úspechom je, že sa k nám umelci a hudobníci opäť vracajú. Okrem iného máme v matnom pláne do budúcnosti spolu so šikovným hudobníkom, taktiež producentom Dávidom Čechom, ktorý so mnou často krát spolupracuje na rôznych projektoch, vytvoriť novú kapelu, novú dimenziu predovšetkým pozitívnej hudby, ktorá by sa mala niesť v duchu |studio orchestral metalstep|. Viem že to znie odstrašujúco, ale určite si každý príde na svoje. Mal by to byť projekt/kapela zložená z nás dvoch na báze štúdiovej tvorby. 
Samozrejme vrátane videoklipov, ale viac už neprezradím. Určite sa máte na čo tešiť, ohlásime sa minimálne na  tomto skvelom webovom portáli Ahoj Bardejov.sk.“

(13:35, red)

591
Diskusia
Pridať komentár