Veľká noc v Zariadení pre seniorov na Toplianskej v Bardejove

1008x
03. Máj 2019
Veľká noc v Zariadení pre seniorov na Toplianskej v Bardejove
Seniori vytvárali krásne veľkonočné kraslice 
 
S blížiacou sa Veľkou nocou sa naši seniori pripravovali na tieto najväčšie sviatky v roku. Začalo to v období pôstu, kedy sa každý piatok spoločne stretávali v kaplnke a modlili sa pobožnosť krížovej cesty. Veľké "ĎAKUJEM" patrí pani Makárovej z Bardejova, ktorá každoročne prichádza do nášho zariadenia, aby mohla našim seniorom priblížiť tajomstvá Krížovej cesty.
 
A keďže na Slovensku je zvykom zdobenie veľkonočných kraslíc, aj naši seniori si v rámci záujmových činností zaspomínali a vyskúšali zdobenie vajec. Verte, že aj skrehnuté a ubolené ruky môžu vyčarovať krásne vajíčka. Inšpiráciou im bola aj veľkonočná výstava v Poľsko - slovenskom dome v Bardejove, kde sa spoločne s klientmi zo Zariadenia pre seniorov na Wolkerovej ulici v Bardejove vybrali a strávili príjemné dopoludnie. Zaujímavý bol aj deň, keď sme varili puding. Spoločne sme sa pustili do jeho prípravy. Rozprávali sme sa a spomínali na časy, keď sa puding varil doma.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Jedným zo zvykov na východe počas Veľkej noci je aj svätenie pokrmov. Nebolo to inak ani v našom zariadení. V nedeľu ráno gréckokatolícky kaplán Mgr. Erik Hrabčák pokrmy posvätil a tak sa klienti pustili do chutných jedál.
 
Takáto bola Veľká noc v našom zariadení. Našou snahou je, aby život našich klientov v zariadení bol aktívny a samostatný. Aby ich staroba bola príjemná a dôstojná.
(10:29, Mgr. D. Chanáthová, sociálna pracovníčka)
 
Diskusia
Pridať komentár