V Bardejove kradli dvaja Poliaci. Viackrát

1588x
02. Máj 2019
Neostali pri jednom 
 
41 ročný Pawel A. D. ako aj 46 ročný Marcin W. N. (Poliaci) boli povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bardejove obvinení z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.
 
Polícia o tomto skutku už skôr informovala na svojej sociálnej sieti. Vtedy neznámy páchateľ po štvornožky prešiel k pracovnému stolu jednej z firiem na Ul. Štefánikovej v Bardejove a z neho odcudzil finančnú hotovosť vo výške takmer 680 eur.
 
Na základe operatívnych zistení a dôkaznej situácie bolo preukázané, že skutku sa dopustili Pawel a Marcin.
 
Následne bolo zistené, že Poliaci majú na ,,svojom konte,, aj ďalšie dva skutky, ktorých sa dopustili. V ranných hodinách 29.04.2019 z jedného z bytov na Ul. Štefánikovej v Bardejove, z chodby bytu Marcin odcudzil voľne položenú peňaženku (v nej bola hotovosť 115 eur a osobné doklady). V tomto prípade bolo vedené trestné stíhanie a vznesené obvinenie z trestného činu porušovanie domovej slobody.
 
Obvinený bol Marcin, nakoľko Pawel čakal pred bytovým domom v aute. Pawel i Marcin boli obvinení aj z trestného činu neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.
 
Tohto skutku sa dopustili 16.04.2019 dopoludnia na Ul. Duklianskej v Bardejove. Z jednej z firiem z dámskej šatne odcudzili dámsku kabelku (v nej bola finančná hotovosť 61eur, osobné a bankové doklady i retiazka zo žltého kovu).
 
Pomocou platobnej karty z bankomatu vykonali neoprávnený výber v celkovej výške 340 eur. Vyšetrovateľ na obvinených spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie.
(12:32, krpz)
Diskusia
Pridať komentár