Ministerka Andrea Kalavská navštívila bardejovskú nemocnicu

1804x
30. Apríl 2019
Obojstranne užitočné stretnutie
 
Výjazdové zasadnutie Vlády SR v Bardejove využila ministerka MZ SR doc. MUDr. Andrea Kalavská, PhD aj na návštevu bardejovskej nemocnice.
 
Ministerku sprevádzala hovorkyňa MZ SR Mgr. Zuzana Eliášová a Ing. Petra Kuljačková z kancelárie MZ SR. Na stretnutí s ministerkou sa zúčastnil MUDr. Marián Petko, MPH – riaditeľ bardejovskej nemocnice a prezident ANS a zástupcovia vedenia bardejovskej nemocnice, MUDr. Igor Pramuk – viceprezident ANS, Ing. Oľga Beňová – predsedkyňa DR bardejovskej nemocnice a členovia SR bardejovskej nemocnice MUDr. Andrej Havrilla a Ján Nagajda, dp.r.a.
 
Hovorilo sa predovšetkým o súčasnej situácii v zdravotníctve na Slovensku i o pripravovanej reprofilizácii nemocníc.
 
Bardejovská nemocnica patrí medzi nemocnice, ktoré dosiahli pozitívny hospodársky výsledok za minulý rok. Práve preto si môže dovoliť v roku 2019 z vlastných peňazí rekonštruovať Neurologické oddelenie, aby zlepšila sociálny komfort pacientov.
 
Ďalej časť Interného oddelenia, ktorá ešte nebola rekonštruovaná a tiež ambulantnú zložku Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia.
 
V kombinácii vlastných zdrojov a Európskych fondov začala nemocnica v októbri minulého roka projekt budovania Urgentného príjmu, nového Oddelenia anesteziológie a tiež dobudovanie Detského oddelenia, a to v celkovej sume približne osem miliónov eur.
 
Projekt má byť ukončený v jarných mesiacoch v roku 2020. Ako konštatovala ministerka Andrea Kalavská „bude to výrazný posun k vyššej kvalite poskytovaných zdravotníckych služieb v bardejovskej nemocnici.“
 
Samozrejme, že sa hovorilo aj o financovaní zdravotníctva a o krokoch, ktoré pred Ministerstvom zdravotníctva SR stoja v najbližšom čase. Obidve strany konštatovali, že to bola konštruktívna a obojstranne prospešná návšteva.
(18:55, J. Nagajda, nsp)
Diskusia
Pridať komentár