Rozhovor s primátorom mesta Bardejov B. Hanuščakom

28x
01. December 2014

Rozhovor s primátorom - o voľbách a po voľbách

Hanuscak_B.jpg

Prednedávnom priniesol portál Naše Novinky rozhovor s primátorom mesta Bardejov Borisom Hanuščakom. Primátor sa vyjadril, s čím vstupoval do boja o kreslo primátora, ako prežíval volebný deň a čo bude prioritne riešiť po nástupe do stoličky primátora. Článok je z dielne Našich Noviniek. 

S čím ste vstupovali do boja o post primátora?

Nevnímal som to ako boj, ale ako súťaž programov a myšlienok. A možno aj čosi viac. Tak, ako v minulých obdobiach, bol môj program postavený na poctivom odpočte toho, čo sa nám v Bardejove za uplynulé roky podarilo spoločne urobiť, ale aj na konkrétnych prioritách pre ďalšie štyri roky.

Ako ste prežívali celý volebný deň?

Podstatnú časť dňa som strávil so svojou rodinou a najmä vnukom Matejkom, ktorý ma spolu s dcérou a zaťom prišli podporiť. Vzhľadom k tomu, že žijú v Slovinsku, využívam každú možnosť venovať sa mu.

Ako ste prijali vaše jednoznačné víťazstvo?

S mimoriadnou úctou a pokorou. Ale aj ako prejav zadosťučinenia za to, čo sme spolu urobili v Bardejove. Ako ocenenie už vykonanej práce, v ktorej budeme mať možnosť aj naďalej pokračovať.

Oslávili ste víťazstvo vo voľbách?

Po zrátaní výsledkov zo všetkých okrskov som prišiel medzi tých, ktorí v čase kampane, ale i počas uplynulých rokov, stáli pri mne pracovne i priateľsky najbližšie a výrazným dielom sa taktiež pričinili o tento skvelý volebný výsledok.

Aký bude váš prvý počin v úrade?

Celý ten pracovný kolobeh sa vlastne ani neprerušil. Čaká nás ukončenie už rozbehnutých projektov, príprava tých, ktoré sme avizovali. Je potrebné pripraviť ustanovujúce zasadnutie nového mestského zastupiteľstva, čaká nás príprava návrhu nového rozpočtu mesta a ďalšie množstvo práce.

 

Nájdete nás aj na facebooku: https://www.facebook.com/ahojbardejov.sk 

logo oficial.jpg

 

 

Existuje niečo, čo budete riešiť prioritne?

Viete, sme v pozícii, že plynulo pokračujeme. Napriek kampani samospráva neprestala žiť a pracovať. Ale isto za dôležité považujem, aby sa v avizovaných termínoch začala výstavba juhozápadného obchvatu mesta, výstavba protipovodňovej ochrany Tople, a aby sme čo najskôr začali s dostavbou hnedého priemyselného parku.

Ste spokojný s volebnou účasťou?

Volebná účasť v komunálnych voľbách v Bardejove je viac menej stabilná, čo svedčí o tom, že Bardejovčanom záleží na tom, akým smerom chcú, aby sa ich mesto uberalo. Neponechávajú nič na náhodu a nenechávajú si svoj názor iba pre seba. Čo sa týka počtu získaných hlasov, človek nikdy nemôže byť absolútne spokojný. Myslím, že je to slušný výsledok a ja za každý hlas, ktorý som získal, úprimne ďakujem. Ale rovnako ďakujem všetkým, ktorí prišli vyjadriť svoj názor v komunálnych voľbách.

(11:05, http://nasenovinky.sk/article/19452/miesto-primatora-bardejova-obhajil-b-hanuscak) 

Diskusia
Pridať komentár