MY ŠPRTI bodovali v Žiline!

5x
23. November 2014

MY ŠPRTI dosiahli skvelé výsledky v Žiline

 10822268_868484796504718_194784652_n.jpg

22. novembera v skorých ranných hodinách sa pred športovou halou zišlo niečo cez sto členov tanečnej rodiny MY ŠPRTI. Plní očakávaní, rannej únavy ale zároveň energie sme sa už po štvrtý rok vybrali na celoslovenskú tanečnú súťaž do Žiliny. Z Bardejova odišli dva plné autobusy ľudí ale aj vzájomnej podpory. Je jasné, že človek má stále nejaké očakávania a tým najmenším kútikom duše verí, že sa to všetko oplatí. No nie je to vždy tak, že snaha prináša ovocie. Môžem však  za seba povedať, že v našom prípade v tento deň drina fakt potila skvelé výsledky.

Naši najmenší sa síce neumiestnili na popredných miestach, ale ukázali nám starším, že z ich energie a zanietenosti by sme si mali zobrať obrovský príklad. V kategórii HIP HOP si s choreografiou „RAZ-DVA“  odniesli  6. miesto.  Naše krásne „BOND GIRLS“, si vytancovali  v kategórii DISCO 5.miesto. Potom sme sa spolu so Street kids  preniesli o niekoľko desaťročí dozadu a vychutnali si „RETRO“ v ich podaní.  Získali krásne  4. miesto. Naše „dvojky“, ako sme si ich pracovne nazvali, nám všetkým vyrazili dych. S choreografiou „STRACH“ zanechali v hľadisku neskutočnú emóciu a s choreografiou „FASHION“ rozprúdili v sále neskutočnú energiu.

V kategórii ART DANCE CHOREO a SHOW CHOREO si vytancovali druhé miesta. Blížime sa ku zakladateľskej  zložke tejto tanečnej rodiny a to sú MY ŠPRTI 1 . V Bardejove pod vedením Milana Lacka fungujú už piaty rok a aj keď  viacerí z nich sú  roztrúsení po celom svete a študujú, základ to ťahá s láskou aj za nich.  „Jednotky“ si vybojovali s choreografiou „LIFE TIME PARTY“ v kategórii HIP HOP 3. miesto, s choreografiou „Sedem hlavných hriechov“ v kategórii OPEN DANCE CHOREO 2. miesto a taktiež cenu poroty za výrazové prostriedky. S choreografiou „ONE LOVE ...“ si vytancovali v kategórii FREE DANCE CHOREO 1. miesto. Náš „tatko“ Milan Lacko spolu s Patríciou Prokopovou získali tiež 1. Miesto za scénickú choreografiu „POSLENDÉ ZBOHOM “.

No a zlatým klincom súťaže boli naše mamičky – GOLDKY. Táto skupina funguje už druhý rok a sú príkladom toho, že nezáleží na tom,  koľko máte rokov. Keď máte okolo seba skvelú partiu ľudí, ktorá je ochotná venovať aj to málo času, ktorý im popri povinnostiach doma a v práci ostáva,  ked vás tanec napĺňa, dokážete sa mu venovať aj do konca života.

Goldky si s choreografiou „ FONTÁNA PRE ZUZANU“ vybojovali 2. miesto.

V neposlednom rade chceme poďakovať  za podporu rodičov, ktorí by nám zniesli aj modré z neba, za našich jedinečných učiteľov, ktorých by sme nevymenili za nič na svete, za nášho „tatka“, ktorý dáva dušu všetkým naším choreografiám a naším fanúšikom, ktorí nám pomáhajú posúvať sa ďalej. Sľubujeme, že o nás ešte budete počuť. J

Poháre a medaily vyzdobia vitrínku, ale skutočné momenty budú zdobiť naše srdcia.

Možno sa vám to zdá ako rozprávka z nejakej knižky, ale len správni ľudia dokážu vytvoriť to správne okolo vás. A preto žijeme pre tanec a tancujeme pre život!

(17:20, Zuzana Šinaľová)

545
Diskusia
Pridať komentár