Svoje brány otvorila Spojená škola Juraja Henischa

123x
30. Október 2014

Deň otvorených dverí

dod ssjh ahojbardejov.sk (12).JPG

V stredu 29. októbra 2014 sa po roku opäť otvorili brány na Spojenej škole Juraja Henischa v Bardejove. Žiaci základných škôl mali možnosť navštíviť, v prípade, ak si vyberú, ich budúcu školu.  Učitelia a študenti Spojenej školy prezentovali, aké má škola k dispozícii odbory, ako prebieha výučba či odborná prax. Žiaci ZŠ sa dozvedeli, aké má škola výhody oproti iným školám, ale aj aké majú žiaci možnosti uplatniť sa po skončení strednej školy.  Návštevníkov zaujali aj priestory školy, ktoré sú moderné a spĺňajú všetky požiadavky terajšej doby. Škola má výhodu aj v umiestení, nachádza sa takmer v centre mesta, v blízkosti je stanica.

Spojená škola Juraja Henischa má dve organizačné zložky: Gymnázium a Strednú odbornú školu polytechnickú. Riaditeľom školy je Peter Dulenčin.

Žiaci videli aj ukážky, ako sa na škole vyučuje a ako prebieha prax. Zaujali ich viaceré odbory, zaujímavé boli aj fyzikálne pokusy v chemickom laboratóriu alebo remeselné činnosti na strednej odbornej škole polytechnickej. 

Učiteľka chémie z gymnázia Michaela Drotárová o DOD prezradila: „Na základe pokusov sme chceli žiakom ukázať, že chémia nie je len nudná, ale aj zábavná veda. Na základe predvedených pokusov sme im aj vysvetlili chemické reakcie, ktoré prebiehajú pri týchto pokusoch. Žiakom sme ukázali, ako vybuchuje sodík vo vode, ďalej sme im ukázali, ako zapáliť pomocou iných látok bez použitia vody alebo ako dostať vajíčko do banky s úzkym hrdlom. Zaujali aj blesky v skúmavke.“ A prečo by si mali žiaci vybrať túto školu? „Vyučujeme pomocou experimentov. Je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť,“ uviedol taktiež učiteľ chémie Martin Knap. 

 

 Deň otvorených dverí na Spojenej škole

Na Spojenej škole Juraja Henischa majú študenti možnosť navštevovať:

Gymnázium

Strednú odbornú školu polytechnickú, ktorá ponúka trojročné a štvorročné odbory:

3 – ročné:

Elektromechanik – silnoprúdová technika

Autoopravár

Inštalatér

Montér suchých stavieb

2 – ročné nadstavbové štúdium:

Dopravná prevádzka

Elektrotechnika

Stavebníctvo

4 – ročné:

Mechanik nastavovač

Mechanik stavebnoinštalačných zariadení

Mechanik elektrotechnik

Mechanik počítačových sietí

(12:10, red)

 

524
Diskusia
Pridať komentár