Premiéra v Lige majstrov nevyšla, mladé partizánky nestačili na vyspelejšieho súpera

15x
23. August 2017

Bardejovčanky na úvod s prehrou


Reportáž zo zápasu

 

V najprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente odohrali futbalistky Partizána Bardejov úvodný duel, v ktorom si sily zmerali s družstvom Gintra Universitetas z Litvy. Pred vôbec prvým zápasom v Lige majstrov v ženskom družstve vládla pohoda, s pribúdajúcim časom prichádzala aj mierna nervozita. Mladé Bardejovčanky nastúpili proti skúseným a starším hráčkam, podľa papierových prognóz boli favoritkami Litovčanky.

Do zápasu tréneri nominovali brankárku Kuľkovú, v obrane nastúpila kapitánka Pivovarníková, Dimitrijević, Gmitterová a Hviščová, pred nimi to bola pätica Havranová, Galarovičová, Lemešová, Mikolajová a Bochinová a v útoku Kovačević.

Úvod duelu patril partizánkam, ktoré sa do súpera zahryzli a viackrát pohrozili. Litovčanky sa len ťažko dostávali do rytmu, no v polovici polčasu, v 22. minúte skóre otvorila Colemanová. O ďalšiu minútu na ukazovali svietil stav už 2:0, keď obranu Bardejova prekonala Alekperová. Dva rýchle góly hráčkam v žltých dresoch pomohli a prezvali taktovku. V ďalšom priebehu zatlačili, no pozorná bola Kuľková. V 37. minúte Čubrilová zvýšila na 3:0 a takýmto výsledkom sa skončil aj prvý polčas. Na Bardejovčankách bolo vidno nervozitu, za ktorú zaplatili tromi gólmi.

V druhom polčase sa obraz hry zmenil, keď sa začalo hrať zo strany na stranu a partizánky sa dokázali popasovať s dlhými nakopávanými loptami. Šance boli tak na jednej, ako i na druhej strane, avšak gól neprichádzal. Hráčkam Gintri postupne začali dochádzať sily, čo využil tréner Čekan a poslal do hry mladú Tejovú a Semanovú. Obrana Bardejova bola v strehu po viacerých akciách po krídle, dobre si počínali aj stopérky.

Keď sa už zdalo, že sa druhý polčas skončí bez gólov, po chybe v obrane na 4:0 druhým gólom uzavrela skóre Colemanová. Bardejovčanky tak v premiérovom zápase v Lige majstrov prehrali o štyri góly, najbližšie sa v piatok stretnú s družstvom z Turecka.

Po zápase sme vyspovedali kapitánku družstva, Júliu Pivovarníkovú. Rozhovor nájdete už čoskoro vo videoreportáži.

 

Gintra Universitetas – Partizán Bardejov 4:0 (3:0)

Góly: 22. a 89. Colemanová, 23. Alekperová, 37. Čubrilová

Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Kuľková - Pivovarníková, Dimitrijević, Gmitterová, Hviščová, Havranová (76. Semanová), Galarovičová, Lemešová, Mikolajová, Bochinová (70. Mazurová), Kovačević (46. Tejová)

(9:45, J. Mačejovský, M. Baranová)

 

Steak zmena otv. hodin.jpg

1312
Diskusia
Pridať komentár