Basketbalistky BKM odštartovali prípravu na novú sezónu

8x
30. Júl 2017

Basketbalistky BKM odštartovali prípravu na novú sezónu

basket_jm_(11).jpg

Basketbalistky pred štartom novej sezóny začali letnú prípravu

 

Basketbalistky z domáceho klubu BKM Bardejov tento týždeň odštartovali prípravu na novú, náročnú sezónu. Po troch rokoch sa do Bardejova vráti prvá liga žien.  

„Niektoré hráčky ju hrali pred troma rokmi ako 14 ročné a pomerne úspešne. Skončili v strede tabuľky. Dnes sú staršie a skúsenejšie. Majú motiváciu zopakovať si veľký basketbal. Družstvo je nabité talentami. Ako ale uspejú, je ťažké povedať. Proti sebe budú mať družstvá, ktoré sú finančne zabezpečené a rozpočet niektorých družstiev prevyšuje náš rozpočet klubu niekoľko násobne (príspevok mesta v tomto roku na činnosť pre 2. polrok je 0 eur). Klub bude finančne improvizovať. Za 19 rokov existencie je bez dlžôb,“ uviedol šéf BKM Ladislav Mojdis a pokračoval:

„Vo februári 2018 oslávi klub 20 rokov od jeho založenia. Chceli by sme to osláviť. Snáď nájdeme prostriedky na dôstojnú oslavu. Radi by sme ocenili hračky. Zaslúžia si. Tomuto športu venovali veľa času. Od prvých momentov si uvedomovali, že cesta k úspechu je náročná. Treba venovať veľa času a odriekania. Na úspech by sme potrebovali trojnásobný počet tréningov, aby sme sa dorovnali súperom. Nie je kde trénovať. Aby toho nebolo dosť, klasicky budeme najmladším družstvom v súťaži. Dievčatá budú hrať proti hráčkam oveľa starším, fyzicky silnejším. Napriek tomu si hráčky veria, že v niektorých zápasoch uspejú. Každé víťazstvo tak bude mať cenu diamantu,“ rozsiahlo informoval L. Mojdis.

Trénerskej dvojici Pekár – Mojdis chýbajú dve dôležité hráčky. S. Čupová je po operácii kolena a M. Ratvajská má pretrvávajúce problémy s členkom.

Čupová sa úžasne predviedla na turnaji v Michalovciach. Smútok je aj pri mene Ratvajská. „Je to hračka z radu nenahraditeľných. Bohužiaľ ju neposlúcha členok. V klube preto máme ťažkú hlavu a čakáme na rýchly návrat oboch hráčok. Ciele si pre túto sezónu aj preto nestanovujeme. 1.liga je veľmi náročná súťaž, ktorá potrebuje zdravé hráčky,“ pokračoval Mojdis.

Sekundovať 1. ligovému družstvu budú staršie mini. Majú výhodu, vstupujú do kategórie, kde budú mať proti sebe seberovné hráčky. Minulý rok debutovali v kategórii vyššej o dva roky. Ťahali ich staršie. Tie budú hrať za ženy a tak spoliehať sa budú musieť len na seba. „Aj tu je to sami talent, takže predpoklad napovedá na úspech. Súperi sú skúsenejší. V klube sa preto rozhodli v príprave absolvovať veľký počet turnajov. Hráčky si musia na seba zvyknúť, zvyknúť na záťaž a naučiť sa prevziať zodpovednosť za vývoj zápasu. Ak to dobre dopadne, vyrastie nám ďalšia dobrá generácia kvalitných hráčok,“ dodal tréner Mojdis.

(16:20, red)

 

ceská hospoda.jpg

Diskusia
Pridať komentár