Futbalový kemp chlapcov a dievčat v Bardejove znova zaujal

38x
26. Júl 2017

Kemp aj tento rok zaujal

Reportáž

 

Partizán Bardejov začiatkom prázdnin zorganizoval už tradičný denný futbalový kemp pre chlapcov a pre dievčatá. Piateho ročníka sa zúčastnilo približne päťdesiat detí, ktoré si aj tento rok prišli na svoje. Cieľom bolo malým futbalistom a futbalistkám spríjemniť prázdniny a pomôcť rodičom, ktorí v čase prázdnin majú častokrát problém s umiestnením svojich ratolestí.

K dispozícii bol bohatý a pestrý program od rána až do popoludnia, okrem futbalových aktivít boli pripravené aj mnohé iné. Ráno deti začali pohybovou aktivitou a hrami, nasledovala tréningová jednotka, deti boli na kúpalisku, nechýbali ani športové súťaže a zábavné hry. Tento rok sa účastníci kempu vybrali na hrad do Starej Ľubovne. Kempu sa zúčastnili aj deti, ktoré futbal aktívne nehrávajú, alebo ktoré nie sú priamo z Bardejova – Tomáš z Trenčína prišiel tretíkrát a Nikolka z Bratislavy druhý raz. V minulosti sa kempu zúčastnili napríklad aj deti z USA.

Malí futbalisti v Bardejove začínajú so športovou  prípravou už vo veku 5 či 6 rokov. To vyžaduje úzku spoluprácu s rodičmi. Tí musia malého futbalistu dopraviť na tréning i z tréningu a často s ním tam aj ostávajú. To vyžaduje  veľa času aj obetavosti, a tak sa im oddiel rozhodol aspoň týmto spôsobom odvďačiť. A keďže v Partizáne sa o mládeži iba nerozpráva, ale sa pre ňu aj niečo robí, Partizán poskytol pre kemp priestory, techniku, športové pomôcky, ihriská i kúpalisko.

Kemp nie je tak celkom futbalový a od typicky futbalových sa líši tým, že sa deťom poskytuje viac priestoru aj na iné hry a aktívny oddych. Prvoradé je však urobiť nádejným futbalistom pekné prázdniny.

(19:00, M. Baranová)

 

Bianco cafe.jpg

Diskusia
Pridať komentár