Tréner Kuźma v hre Partizána vidí rezervy

13x
16. Júl 2017

Kuźma: Pomaly sa formuje naša jedenástka

19989546_1759561154058448_1096938492632489380_n.jpgV prípravnom zápase sa predstavilo po osemnásť hráčov v oboch tímoch, tak v druholigovom Partizáne Bardejov ako aj vo Fortuna ligovom 1. FC Tatran Prešov. Päť gólov po prestávke potešilo, no tréneri po zápase hovorili aj o tom, čo ešte do ostrého súťažného štartu treba vylepšiť. Zápasy 1. ligy bude Prešov hrať na štadióne v Poprade a začína 23. júla so Slovanom.

Kormidelník Partizána Bardejov sa potešil, že mal k dispozícii hráčov do obrany: „Bolo vidieť, že hráči sa na prvom domácom prípravnom zápase chceli ukázať. Boli aktívnejší, no v prílišnej snahe robili veľa chýb. Najmä po nepresných prihrávkach sa  nabehali za loptou, strácali sily. Čo je ešte dôležitejšie, musíme vylepšiť  hru v defenzíve celého mužstva. Nechali sme veľa miesta súperovi, stratili sme loptu a z brejkov sme inkasovali. V týchto činnostiach sme boli slabí.

Príležitosť dostalo osemnásť hráčov, prehľad o mužstve mám, pracujem s nimi skoro mesiac. Pomaly sa formuje aj naša jedenástka. Prvýkrát nastúpil M. Jacko i Staš a zahrali si aj odchovanci z dorastu. Ku brankárovi Gmitterovi treba konkurenciu, no dnes ukázal dobrú formu.“

Lodivod Prešova Miroslav Jantek po generálke na súťaž očakáva do mužstva príchod ešte ďalších hráčov.: „Káder, ktorý dnes nastúpil, dúfam, že ešte nie je konečný. Niektorí hráči tu dnes neboli, dúfam, že sa to nejakým spôsobom dorieši. V úvode zápasu sme mali tri čisté gólové príležitosti. V lige to môže rozhodovať o výsledku.  Aj náš brankár Talian nás dvakrát výborne podržal. Boli sme dobrí v prechodovej fáze do útoku, ale aj nedostatkov v pozičnom bránení. Bolo tu dosť činností, ktoré je potrebné do zápasu so Slovanom vyriešiť. Nekoncentrovanosť v defenzíve okolo pokutového územia sa v lige trestá. My  z čistých šancí musíme dať gól. Chýba mi agresívnejšie dostupovanie v strede poľa. V priebehu sezóny nás čaká ešte dosť práce na vylepšení spomínaných nedostatkov. Dnes to bol dobrý zápas, verím, že bude aj v nedeľu v Poprade.“

 

Bardejov – Prešov 2:3 (0:0)

Góly: 50. Streňo 0:1, 63. Pataroša (11) 1:1, 66. Černák 1:2, 79. Dupkala 1:3, 85. Staško 2:3.

Partizán: Gmitter – Andraščík, Berežný, Grohoľ, Belunek, Gruca, Cempa, Verčimák, Ivanko- Macej, Piter-Pangrác, Hamuľák. Striedali: M. Jacko, Staš, Pataroša, Ľalík, Didik, Murcko, Košč.

1. FC Tatran: Talian – Petko, P. Jacko, Lénárt, Kačala, Greššák, Issa, Dzurik, Streňo, Wiezik, Bartek. Striedali: Slančík – Udeh, Dupkala, Černák, Keresteš, Špirka, Micharda.

Z prípravného duelu vám už čoskoro prinesieme reportáž.

(17:30, šč, foto: P. Cingel)

 

 stadion.jpg

Diskusia
Pridať komentár