Partizán potrebuje brankára aj obrancu

9x
08. Júl 2017

Svidník by mal naďalej zostať farmou

kuzma trener bardejova.JPG

Tréner Bardejova R. Kuźma sa v Bardejove udomácňuje

 

Po skončení minulej sezóny Partizán Bardejov si do kroniky v 2. lige nadstavbovej časti o postup zapísal ôsme miesto. Niekoľko hráčov po skončení sezóny odišlo za novým zamestnávateľom. Zdá sa, že mnohým sa to už dlhšie nedarí. Určite sa nevrátia brankár Novák, Horodník, Pyda, Šosták. Francúz Makela zostáva zatiaľ v Paríži, skončila mu zmluva. 

Brazilčan Santos sa snaží dostať na hosťovanie do Senice, chce hrať 1. ligu. Vrátili sa Hamuľák s Grohoľom. Medzi prichádzajúcimi zaujal návrat odchovanca Davida Berežného. 21-ročný kmeňový hráč Slovana Liberec bude obliekať dres Partizána jeden rok. Na dva roky zmluvu podpísal  24-ročný Ján Staško z Baniku Ostrava, ten v jarnej časti hral za Zvolen.

 

Svidník prestupnou stanicou

Najmä po odchode brankára Nováka a piliera Šostáka športový riaditeľ Alexander Tyč vie, že zostaviť kompletný káder nebude jednoduché: „Chceli by sme viac príležitostí dať našim mladým odchovancom, piati sú v príprave. Keďže v 1. lige dorastencov sme sa ostatné dva roky zachraňovali, dostávali v áčku menej príležitostí. V danej chvíli hľadáme druhého brankára, odchovanec Gmitter je našou stabilnou postavou. Je tu na skúške dva metre vysoký Koziól zo Stali Mielec, uvidíme, či sa dohodneme. Hľadáme aj mladšieho zo Slovenska, aby boli rovnocennou dvojicou s Gmitterom. Otázku brankára uzavrieme až po sobotňajšom zápase v Poľsku.“

Práve prvý prípravný zápas vo Svidníku s Michalovcami (2:2) potvrdil oprávnenosť miesta farmy. „V klube máme stratégiu smerom k odchovancom. Rozpočet nechceme zvyšovať a mladí dostanú viac šanci. No ten prechod do druhej ligy je pre nich náročný. Určite farma vo Svidníku, ktorý hrá tretiu ligu, je dobrá vec. Tam sa môžu pripraviť na skok z mládežníckeho do mužského futbalu. Ešte nie sú dohodnuté detaily. Malo by to ostať ako to bolo.“- vyslovil nádej Tyč.

 

Rezervy vidí najmä v obrane

Poľský tréner Ryszard Kuźma sa zoznamuje nielen s prostredím, ale aj s tvoriacim sa mužstvom. „Spoznávame motoriku i kondíciu jednotlivcov. Po hernej stránke sa posúvame vpred. Veľa práce nás čaká v činnostiach, kedy hráč nemá loptu. Je to najmä v defenzívnej fáze, a prechodu do obrany. Práve tu musíme hľadať futbalistov, v strede obrany nám chýbajú. Viem, že druhá liga bude celoslovenská, musí byť silnejšia. Budú tu hrať najlepšie mužstvá. Z Poľska v tomto momente sa s nami pripravuje brankár Marek Kozól, je tu postavená téma o brankárovi. Bol tu aj Sebastian Sczepański, oboch si pamätám ešte z obdobia, keď som viedol Sandeciu N. Sancz. Ten sa zranil vo Svidníku proti Michalovciam, má pauzu. Chcel by som, aby zostali, záleží to na dohode s klubom.“ – objasnil kouč Kuźma.  

(15:05, J. Ščerbík)

 

stadion.jpg

Diskusia
Pridať komentár