Nový tréner Bardejova Ryszard Kuzma: Chceme hrať útočný futbal

36x
24. Jún 2017

Cieľom hrať pre divákov

kuzma trener bardejova.JPG

 Nový tréner Bardejova zapózoval pre portál ahojbardejov.sk

 

Novým trénerom druholigového Partizána Bardejov sa stal Poliak Ryszard Kuźma. Na trénerskej stoličke tak vymenil Jozefa Kukulského.

Ryszard Kuźma sa narodil v roku 1962 v meste Sieteszy. Počas aktívnej kariéry pôsobil v Stal Rzeszów, na pozícii záložníka. Počas štúdií vo Varšave obliekal dres domáceho klubu. Po skončení aktívnej hráčskej kariéry v Rzeszówe sa vydal na tú trénerskú, kde začínal práve v tomto klube. Nasledovali zastávky v Lubline, Poznani, Nowom Saczi, Tarnobrzegu, Legici a Stalowej Woli.  

Bardejov je pre trénera Kuźmu vôbec prvá zahraničná zastávka. „Som jedným z prvých poľských trénerov, ktorý pôsobia na Slovensku. Aj keď susedíme, stále chodili skôr Slováci do Poľska. Dostal som sa do Bardejova, zomlelo sa to všetko veľmi rýchlo. Je to však moja práca a vydám zo seba to najlepšie. Všade, kde som pracoval, boli tam hráči zo Slovenska. Charakterizovali sa poctivosťou, dobre sa s nimi vždy pracovalo. Robil som napr. s Jánom Zápotokom. Taktiež som proti slovenským družstvám odohral niekoľko zápasov. Približný prehľad o futbale na Slovensku mám,“ pre portál ahojbardejov.sk hovorí nový tréner Bardejova.

Predvčerom odštartovala letná príprava na novú sezónu. V kabíne sa novému trénerovi hlásilo dostatok hráčov, no mnohí z nich sa k mužom dostali práve z dorastu. Na nového kouča tak čakal omladený káder. „Vždy to tak je, že na začiatku sú v kádri mladí hráči. Videl som tu hráčov s väčšou i menšou kvalitou, ale to záleží aj od veku hráčov. Niektorí hráči sú na skúškach, uvidíme. Spolupracovať budem s vedením klubu a posnažíme sa vybrať najlepších hráčov. Zvážime situáciu. Uvidíme, kto ostane a kto odíde. Máme svojich mladých hráčov, chceme ich postupne dostávať do A mužstva.“

Na Kuźmu urobil dojem aj zrekonštruovaný štadión. „Naposledy, keď som tu bol, tak tu bola iba jedna tribúna. Je to pekný štadión, odpovedá potrebám divákov. Veď sa buduje pre fanúšikov. Infraštruktúra je postačujúca, dá sa tu pracovať. Cieľom bude prilákať divákov, chceme hrať útočný futbal. Chceme, aby naša hra pritiahla fanúšikov. Kvalita hry je dôležitá, no takisto aj to, aby ľudia videli, že hráči zo seba vydajú všetko,“ dodal nový tréner Partizána.

(17:50, red)

 

card club 2-2017.jpg

Diskusia
Pridať komentár