Uskutočnil sa žreb Ligy majstrov, Bardejov absolvuje 2500 kilometrový let

25x
23. Jún 2017

Bardejov spoznal svojich súperov

liga majstrov.png

Bardejov sa ocitol v prvej skupine

 

Premiérové žrebovanie Ligy majstrov pre Bardejov. Futbalistky Partizána Bardejov dnes popoludní spoznali mená svojich súperov v Lige majstrov. Dozvedeli sa tiež dejisko zápasov, kde si sily zmerajú s tromi európskymi družstvami.

Žrebovanie prebehlo v Nyone, úvodné zápasy Ligy šampiónov sa odohrajú od 22.8. do 28.8.2017. Štyridsať družstiev bolo rozdelených do štyroch košov, najprv sa do jednotlivých skupín vyžrebovali usporiadatelia, následne sa k nim priraďovali ďalšie celky. Bardejov sa ocitol v A skupine, kde si sily zmeria s družstvami Gintra Universitetas z Litvy, Konak Belediyespor z Turecka a s domácim gruzínskym celkom FC Martve. Práve domáci celok si Partizánky neželali, keďže sa nachádza približne 2500 kilometrov od Bardejova. Na futbalistky tak čaká ďaleká cesta za Ligou majstrov.

Ihneď po žrebe sme vyspovedali trénera žien a športového riaditeľa klubu.

„Je to najďalej, podľa slov nášho koordinátora sme si práve do Gruzínska nepriali ísť. No los bol taký, s tým už neurobíme nič. Musíme sa tomu prispôsobiť a vycestovať toľko kilometrov.  Dostali sme družstvá s Gruzínska, Turecka a Litvy. Ťažko porovnať týchto súperov, ich reprezentácie možno nie sú v top špičke Európy, ale kluby môžu byť na úplne inej úrovni. Nevieme veľa o sile týchto družstiev, budeme musieť cez internet zisťovať, kto tam hrá a podľa toho sa na to pripraviť,“ ihneď po žrebe prezradil tréner Partizána Ľubomír Čekan.

Bardejov nedostal z prvého koša najsilnejšie družstvá, no aj tak sú súperi Partizána v rebríčku vyššie ako Bardejov. „V Lige majstrov už slabé družstvá nie sú, my sme nováčikom a o to to bude pre nás ťažšie. My teraz musíme nazbierať čo najviac informácii o týchto družstvách,“ dodal Čekan.

 

Napätie opadlo

Športový riaditeľ Partizána Bardejov Alexander Tyč bol pred historickým žrebom pre Bardejov plný očakávania. „Čakali sme na žreb, poznáme súperov, opadlo napätie. Myslím si, že tento žreb bol ku nám vďačný. Mrzí nás, že budeme ďaleko cestovať, ale takto to vyšlo. Začneme zháňať informácie, pre nás je to veľká výzva k tomu, aby sme zabojovali a možno so šťastím sa dostali aj do ďalšej fázy. Týchto súperov veľmi nepoznáme, pre hráčky to bude veľká skúška veľkého futbalu. Žreb bol priaznivý a je to pre nás o to väčšia motivácia, aby sme pri dobrej konštalácii mohli pomýšľať aj o postupe.“

(15:30, j)

 

stadion.jpg

Diskusia
Pridať komentár