Mladý Bardejovčan obhájil titul majstra Ukrajiny 2017

12x
22. Máj 2017

Mladý Bardejovčan obhájil titul majstra Ukrajiny 2017 

Video z úspešného pokusu

 

Dňa 12.-14.5.2017 sa v prímorskom meste Odessa konali Medzinárodné Majstrovstvá Ukrajiny v silovom trojboji, v tlaku na lavičke a mŕtvom ťahu. Medzi 270 pretekármi z Ukrajiny, Slovenska, Moldavska, Azerbajdžanu, Litvy, Ruska, Arménska, Estónska, Gruzínska, Lotyšska a Bieloruska sa nestratil ani náš Bardejovčan Janik Velgos, študent Hotelovej akadémie Jána Andraščíka v Bardejove, ktorý obhajoval titul Majstra Ukrajiny z roku 2016.

Majstrovstvá Ukrajiny boli na vysokej organizačnej a výkonnostnej úrovni, čo nasvedčovalo k veľkým súbojom, medzi zúčastnenými pretekármi.

Janík Velgos vo svojich pätnástich rokoch potvrdil, že právom patrí medzi Svetovú špičku mužov v benchpresse (v tlaku na lavičke), nezľakol sa tvrdej konkurencie a v nedeľu nastúpil na pretek, kde bol zaradený do skupiny medzi  pätnástich mužov. Vo veľmi dobrej atmosfére a za buracajúceho aplauzu prekonal hranicu 300 kg, kde vytvoril najväčší dosiahnutý výkon na týchto Majstrovstvách Ukrajiny, porazil všetkých mužov vo všetkých kategóriách a získal tak zaslúžene 1. miesto + titul Majstra Ukrajiny a titul Absolútneho víťaza, bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára.

GRATULUJEME k obhajobe titulu!

(19:45, red)

 

mydla (1).jpg

Diskusia
Pridať komentár