Skvelá správa, futbalistky Partizána Bardejov obhájili Slovenský pohár

9x
01. Máj 2017

Skvelá obhajoba Slovenského pohára

Partizan finale SP.jpg

Pozápasová radosť priamo v šatni

 

V Poprade-Veľkej sa uskutočnilo dlhoočakávané finále Slovenského pohára žien. Proti sebe nastúpili futbalistky Partizána Bardejov a Slovana Bratislava. Repríza vlaňajšieho finále i ostatného ligového duelu sľubovala skvelý futbal a oba celky sa oň aj postarali.

Obhajkyne trofeje, Partizánky chceli pohár obhájiť, Slovanistky túžili vyhrať štvrté finále v rade, posledné tri totiž prehrali.

Od úvodu sa hral vyrovnaný zápas zo strany na stranu. V piatej minúte sa ocitla v šanci hosťujúca Hollá, no jej hlavička smerovala mimo brány. V 19. minúte to skúšala Kovaľová, no mierila nepresne. V závere prvého polčasu po rýchlom brejku Bochinová mierila do brvna, následne sa pred gólmankou ocitla Mazurová, no Matúškovú neprekonala. Nasledoval rohový kop, ktorý skvele zahrala Mikolajová, lopta sa dostala k legionárke Dimitrijević a tá hlavou k tyči otvorila skóre.

Po zmene strán začali iniciatívu preberať Bardejovčanky, no pozorná musela byť aj Gyomraiová. Pätnásť minút pred záverom Slovanistky zahrávali priamy kop, vo výskoku si jedna z bardejovských hráčok loptu nešťastne tečovala do siete a bol z toho vlastný gól. Do konca už neostávalo veľa času, oba celky chceli rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase. Gól už však nepadol a nasledovali penalty.

Bardejovčanky zahrali pokutové kopy excelentne. Najprv rozstrel otvorila Dimitrijević, Gyomraiová pokus Kaláberovej chytila. Nasledoval gól Lemešovej i gól Bačovej. V tretej sérii loptu za čiaru poslala aj Mikolajová, no Kulová sa mýlila. Rozhodujúci pokutový kop s prehľadom premenila kapitánka Galarovičová. Bardejovčanky tak po penaltovom rozstrele obhájili Slovenský pohár a ten smeroval na Horný Šariš.

Veľké poďakovanie patrí aj fanúšikom, ktorí do Popradu pricestovali a ženám vytvorili domáce prostredie.

 

Partizán Bardejov – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0), 4:1 p.k.

Góly: 43. Dimitrijević– 77. Gmitterová(vl. gól)
Penalty: Dimitrijević, Lemešová, Mikolajová, Galarovičová – Bačová premenila, Kaláberová a Kulová nepremenili

Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Gyomraiová – Pivovarníková (70. Hviščová, 90. Hovancová), Gmitterová, Dimitrijević, Rosoľanková (64. Vagaská) – Bochinová, Galarovičová, Lemešová, Mikolajová, Mazurová (87. Tejová) – Havranová.

Bratislavčanky nastúpili v tejto zostave: Matúšková – Bačová, Kulová, Juríková, Pračková – Hollá, Kovaľová (58. Šurnovská) – Čahojová, Kaláberová, Švecová (86. R.E. Horvátová) – Pálenčíková.

 

Povedali po zápase:

Ľubomír Čekan, tréner Partizána Bardejov: "Priebeh zápasu ukázal, že opäť sa stretli dve najkvalitnejšie družstvá na Slovensku. Viaceré reprezentantky na oboch stranách boli zárukou ofenzívneho futbalu, myslím si, že rozhodlo väčšie srdiečko a túžba po víťazstve a šťastie v penaltovej lotérii. Štandardky sú jednou z našich dominánt, oplatilo sa na nich pracovať, gól z hry sme dosiahli práve po presnom centri Mikolajovej. Pre mňa osobne to bolo prvé finále, dnešný úspech kladiem na najvyššie miesto."

Veronika Galarovičová, kapitánka Partizána Bardejov: "Je to neuveriteľný pocit opäť triumfovať a obhájiť prvenstvo v Slovenskom pohári. Vedeli sme, že zápas bude náročný, ale pricestovali sme do Popradu jednoznačne za obhajobou. Dali sme do toho všetko, každá hráčka odovzdala maximum a teraz sa môžeme tešiť a oslavovať."

Z finálového zápasu, so samotných osláv i z prijatia futbalistiek na Radničnom námestí vám už čoskoro prinesieme reportáž i fotogalériu. 

(20:20, J. Mačejovský)

 

mucko april 2017.jpg

Diskusia
Pridať komentár