Bardejovčania zajtra v Skalici, posledné dva zápasy odohrali doma

2x
21. Apríl 2017

Dvakrát hrali doma, v sobotu v Skalici

Reportáž

 

Druholigoví futbalisti Partizána Bardejov odohrali dva majstrovské zápasy na domácom novozrekonštruovanom štadióne. Najprv privítali Šamorín a následne aj Sereď.

V druhom nadstavbovom kole chceli Bardejovčania po prehre vo Zvolene pred vlastnými fanúšikmi zvíťazil. Od úvodného hvizdu mali viac z hry domáci, no chýbala finálna prihrávka. Z prvej vážnejšej akcie hostia skóre otvorili, keď v šestnástej minúte nedal Novákovi šancu Marlon Rodrigues Freitas.

Šamorín sa postupne začal osmeľovať a hra sa vyrovnala. Bardejovčania sa v útoku trápia už niekoľko duelov a ani v tomto tomu nebolo inak. Prvý polčas vyhrali hostia 1:0.

Po zmene strán sa hralo zo strany na stranu, no veľa vzrušenia na ihrisku nebolo. Nepomohli ani striedania na oboch stranách. Takmer 600 divákov sledovalo iba priemerný zápas. V závere Bardejovčania zatlačili, no strely leteli buď nad bránu, alebo vedľa troch žrdí. Keď sa už zdalo, že Bardejov prehrá, zodpovednosť zobral na seba Hamuľak a pekným gólom vyrovnal na 1:1. Partizán sa snažil výhru strhnúť ešte na svoju stranu, no času už bolo málo a ďalší gól už v nadstavenom čase nepadol.

V treťom kole nadstavby o postup do prvej ligy hostili Bardejovčania súpera zo Serede. Po prehre v Žiline 3:1 a remíze 1:1 so Šamorínom chceli domáci bodovať naplno. Partizánom sa však v poslednej dobe nedarí hlavne v ofenzíve.

Lepším družstvom boli domáci a postupne si začali vypracovávať gólové šance. Prvýkrát udrel po polhodine hry Hamuľak, keď otvoril skóre duelu. Po zmene strán sa hralo zo strany na stranu, avšak gól strelili opäť domáci, keď tento raz po hodine hry na 2:0 zvyšoval znova Hamuľak. Hostia znížili o osem minút, brankára Nováka prekonal Kmeť. Takmer osemsto divákov sledovalo napínavý záver zápasu, avšak domáci hru viac menej kontrolovali. V závere mohli domáci zvýšiť a rozhodnúť, no gól už nepridali. Po tesnej výhre 2:1 získali Bardejovčania prvú výhru na novom štadióne i v nadstavbe o postup do prvej ligy.

(18:30, L. Urbán)

Diskusia
Pridať komentár