Padol rekord, v Bardejove súťažili džudisti z trinástich krajín

4x
07. Apríl 2017

Skvelé podujatie v Bardejove

17434652_1593886447320774_451839675582115599_o.jpg

V závere marca sa športová hala zaplnila mladými džudistami z trinástich krajín Európy. História bardejovského džuda si takúto účasť nepamätá.

„Prišli tie krajiny, ktoré ku nám chodia stále, Poľsko, Ukrajina, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko. Prvýkrát prišlo Belgicko, Macedónsko, Albánsko. Kosovo bolo už aj pred rokom. Prišlo aj Bielorusko, Litva a Lotyšsko. Sme radi, že sa počet krajín rozširuje,“ uvádza pre portál ahojbardejov.sk prezident usporiadateľského Judo Clubu Bardejov, Ján Arendáč.

Na tatami sa predstavilo 620 súťažiacich zo 63 klubov. Veľká cena Bardejova patrí k najväčším turnajom na Slovensku, ktorý je zaradený do slovenského rankingu. „Body s výsledkom sa zrátavajú v slovenskom rankingu, najlepší sa majú šancu dostať do reprezentácie. Aj to je motivácia pre pretekárov,“ pokračuje J. Arendáč.

Súťažilo sa v hale, kde bolo šesť tatami, v telocvični boli rozložené tri tatami. Tam boli minikategórie. A čo bolo najťažšie pri zorganizovaní takejto akcie? „Najťažší je marketing, zabezpečenie žinienok a problém bol s ubytovaním pre zahraničných pretekárov. Potrebovali sme ubytovať 400 ľudí. Vďaka patrí celému realizačnému tímu.“

V Bardejove svoje zručnosti predviedli deti od roku narodenia 2010, cez minikategórie až po mladších, starších žiakov a dorastencov. Bardejov v najstaršej kategórii zastupovali Daniel Mlynarič a Miroslav Vanek. Prvý menovaný vyhral v kategórii do 66 kíl, druhý v kategórii do 60 kíl.

Striebro vybojovala Tereza Vaneková v kategórii do 32 kíl, bronz získal Branislav Hanudeľ do 55 kíl, Božidara Macečková do 34 kíl, Hanah Hanková do 38 kíl, Tamara Hudáková do 24 kíl, Marián Kyjovský do 30 kíl, Roman Chovan do 34 kíl.

Siedme miesto patrilo Alexovi Maderovi do 34 kíl a Michalovi Varešinskému do 73 kíl.

V poradí družstiev prvé miesto získal poľský Lemur Waršawa, druhé miesto patrilo ukrajinskému Kievu a tretie miesto Pezinku. Bardejov sa umiestnil na peknom dvanástom mieste.

Celý maratón džuda bol zakončený kempom, kde sa na tatami zišlo viac ako 200 detí pod vedením trénera Antona Cenu z Kosova, majstra sveta veteránov a Sergia Drebotu z Ukrajiny, účastníka olympiády v Londýne. „Boli ukázané techniky, deti sa porovnali s inými zo zahraničných klubov. Dostali sme veľmi dobré referencie, získali sme vysoké známky. Je to taká motivácia, aby sme kvalitu udržali aj do ďalších rokov. Šírime skvelé meno, je to aj zodpovednosť,“ dodal Arendáč.

Džudistov najbližšie čaká turnaj v Budapešti, v Duchove, predstavia sa aj v Albánsku a Rakúsku.

(14:25, red, foto: J. Šivec)

 

Ponúkame starostlivosť o zákazníka LPG, zabezpečíme montáž LPG do auta

Tankujeme  značky FLAGA

 ČS LPG AUTOGAS, Štefánikova 70, 085 01 Bardejov (Oproti čerpacej stanici Arkus, smer Poprad)

autogas (14).JPG

1244
Diskusia
Pridať komentár