Milan Pumpa s dvoma medailami zo svetovej zimnej špeciálnej olympiády

35x
29. Marec 2017

Slovenskí reprezentanti získali na Špeciálnych svetových OH 20 medailí

pumpa na oh (3).jpg

Milan Pumpa

 

Na 11. svetovú zimnú špeciálnu olympiádu v rakúskom Ramsau a Schladmingu (17. - 25. marca) vycestovala 24-členná slovenská výprava. Figurovalo v nej 16 športovcov s mentálnym postihnutím. Súčasťou tímu Slovenska bol aj Milan Pumpa – klient ZSS Egídius z Bardejova, ktorý nás reprezentoval v bežeckom lyžovaní na 500 a 1000 metrov.

Slovensko malo svojich zástupcov v alpskom lyžovaní, behu na lyžiach a krasokorčuľovaní. Celkovo sa v Rakúsku predstavilo 2700 športovcov zo 107 krajín v 9 disciplínach. 

"Hry sú sviatkom ľudí s mentálnym postihnutím. Zúčastnení športovci svojimi úspechmi búrajú bariéry, ktoré pre nich stavia život. Svojou vytrvalosťou a túžbou víťaziť otvárajú ľudské srdcia a tým prispievajú k prijatiu ľudí s mentálnym postihnutím ako plnohodnotnú a neoddeliteľnú súčasť spoločnosti," povedala prezidentka Slovenského hnutia špeciálnych olympiád a vedúca výpravy Eva Lysičanová.

Celkovo vybojovali naši reprezentanti 8 zlatých, 5 strieborných a 7 bronzových medailí. Milan Pumpa získal v behu na 500 m bronz a v behu na 1000 m zlato. Veľká vďaka všetkým športovcom  za skvelú reprezentáciu a mimoriadne výkony! O dva roky sa tešíme na Svetové letné OH v Emirátoch  – AbuDhabí.

(17:00, R. Tomka, foto: P. Uhrín) 

 

 

Kuchyne, vstavané skrine, ostatný nábytok, ambulantný nábytok

rath.png

1236
Diskusia
Pridať komentár