Bardejovská Nová Ves porazila Slovan, autorom jediného gólu Kiseľ

6x
22. Marec 2017

Kiseľ rozhodol, Stachura nepremenil penaltu

bnv - slovan (1).jpg

Bardejovská Nová Ves porazila Slovan Girlatovce 1:0

 

Tradičný  duel 3. ligy susedov pri Topli medzi ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves a MFK Slovan Giraltovce skončil výhrou domácich jediným gólom.

Studený silný vietor to poriadne zamiešal a preto sa oba tímy snažili o pokojnú hru. Lenže domáci v závere polčasu pritvrdili. Piľár s Vasiliakom v koncovke zlyhali, no usilovný Macečko z dvoch zakončení raz mieril do žrde. Po prestávke hornošarišania dali najavo, že chcú vrátiť šesťgólovú prehru s jesene. Prekážkou im bol brankár Sobek a Slovan pozorne bránil. Tlak však hostia nezvládli, Macečkov pokus ešte Sobek zvládol, Ľalík poslal loptu vedľa a Piľár mieril do žrde. No v 69. min. sa tretia šachová hra v obrane hostí vydarila a Kiseľ dal rozhodujúci gól krížnou strelou. Prikrášliť výsledok sa nepodarilo Stachurovi, tomu pokus z penalty Sobek vytlačil do brvna.

 

Tréner Šott o nepresnostiach

Tréner ŠK Milénium František Šott sa potešil, že tím zahral kolektívne, no mrzia ho nepremenené šance: „Pre početnú divácku kulisu to bolo zaujímavé do konca. No my sme mohli rozhodnúť už do prestávky. Mali sme dosť streleckých pokusov a hostia končili strelou spoza pokutového územia. Mali aj ďalšie pokusy z diaľky. Tlačili sme sa dopredu a mali sme dosť príležitostí na zakončenie. Priklincovali sme ich a nepustili do šance. V druhej časti naším nedobrým riešením v koncovke sme dali vyniknúť brankárovi Sobekovi a opäť mu pomohla žrď. Bolo to o našej nepresností, buď sme trafili Sobeka, alebo do žrde. Spravili sme z neho najlepšieho hráča na ihrisku. No výsledok je zaslúžený.“

 

Giraltovce pomýšľali na lepší výsledok

Kormidelník Slovana Jozef Košút je nováčikom na lavičke Giraltoviec, v premiére netajil, že prišli po lepší výsledok: „Chlapci predvádzali v prvom i na začiatku druhého polčasu to, čo chceme. Držali sme loptu a kombinovali. Domáci sa dostali do príležitostí po našich chybách. Aj keď sme mali loptu, nezmyselne sme ju stratili.  Do šatne sme nechceli dostať gól, bol to na nás  tlak, ale brankár nás podržal. Lámalo sa to po prestávke. Do gólu som nemal pocit, že tu nebola atmosféra na derby. Oživilo sa to po góle. Rozhodla činnosť našej záložnej formácie, tam to nefungovalo. Potom sa to nedalo naštartovať aj keď sa chlapci snažili. Náš zámer sa nám nevydaril, išli sme tu na bez gólovú remízu. No bol to zaujímavý zápas.“

V najbližší víkend 26. 3. má Bard. Nová Ves voľno. V súťaží je už o dva kluby menej. Neprihlásila sa Krásna a pred odvetou odstúpil Veľký Horeš.

(18:55, šč, foto: P. Cingel)

 

finál jún2016.jpg

1223
Diskusia
Pridať komentár