Skokani do výšky na Wolkerovu

6x
21. Marec 2017

Malý štít má už 24. ročník

kkk.jpg

 

Nielen atletické talenty, no aj v mnohých, najmä olympijských športoch,  majú v našom meste i okrese čoraz menej priestoru prejaviť sa v súťažiach. Atletický región s bohatou tradíciou je zahanbujúco bez regulárnej atletickej dráhy a sektorov.

Otrasne pôsobia aj školské športové ihriská, sú to skôr zdevastované pasienky nielen na základných školách. Odstrašujúce pre športovú prípravu najmä v priestoroch medzi tromi strednými školami SPŠ, GLS a OA.  Tak sa stalo, že dokonca sľubne pokračujúci medzinárodný  halový Štít Bardejova a neskôr Memoriál Vladimíra Savčinského v skoku do výšky sa ani po dvoch rokoch nepodarilo reštartovať. Keď chýbajú základné školské športové súťaže aj v kráľovskej atletike, len ťažko môžeme očakávať účasť na vážnejšej konfrontácii.

V základnej škole na Wolkerovej ulici pred takmer štvrť storočím založili Malý štít v skoku do výšky, ktorý bol dokonalou previerkou domácich talentov pred spomínaným Štítom Bardejova v športovej hale zo základných i stredných škôl. Podobných športových predstavení v podaní základných i stredných škôl v meste je čoraz menej.

Preteky v skoku do výšky pripravuje ZŠ na Wolkerovej ulici Bardejov pre žiakov ZŠ zo Slovenska a Poľska. Súťaží staršie žiactvo, rok narodenia 2002/2003 a mladšie žiactvo 2004 a mladší.

Rekordy podujatia: Mladšie žiactvo – Dagmar Karaffová 138 cm, Marek Herstek 160 cm, staršie žiactvo Zuzana Karaffová 157 cm, Matúš Jankov 187 cm.

(17:20, jšč)

 

mucko 2-2017.jpg

1222
Diskusia
Pridať komentár