Gymnastky predviedli svoje umenie na domácej pôde

109x
17. Marec 2017

Gymnastika si v meste nachádza čoraz viac priaznivcov

Reportáž

 

V telocvični Základnej školy s materskou školou Pod Papierňou sa uskutočnila prvá oddielová súťaž Klubu modernej gymnastiky Laser Delta Bardejov. Štyridsať päť súťažiacich z Bardejova a z Prešova, kde má klub pobočku, predviedlo svoje umenie pred viac ako dvesto divákmi a výkony mladých dievčat zaujali nielen rodičov, ale aj širokú verejnosť.

Súťažilo sa v C kategórii – základný program, dievčatá boli rozdelené do štyroch kategórii podľa veku. Gymnastky nesúťažne cvičili aj v B kategórii, kde predviedli nové zostavy. V základnom programe dievčatá vystupovali zostavou bez náčinia, staršie mali obruč, švihadlo a loptu.

Tento rok sa Bardejovčanky predstavili na prvej takejto súťaži, doteraz mali prípravné obdobie. Na oddielových súťažiach sa v Bardejove tento rok predstavia minimálne ešte dvakrát. Organizátori chystajú aj veľkú medzinárodnú súťaž Laser Cup.

Gymnastika si v Bardejove nachádza čoraz viac priaznivcov. V klube momentálne pôsobí šesť gymnastiek, ktoré sa zúčastňujú aj medzinárodných súťaží. Naposledy sa dievčatá predstavili v Nitre, kde zožali úspech. Skvelé meno nielen klubu, ale aj mestu robia Sára Lazorová, Sára Müllerová  a Natália Jacenková, vo veľkej konkurencii sa všetky umiestnili na prvých priečkach.

Výsledky súťaže:
Kategória 1. ZP roč. 2012-2011: 1. Stela Grohoľova, 2. Alexandra Demjanovič, 3. Elisabeth Danyliv
Kategória 2. ZP roč. 2010-2009:1. Klaudia Fecková a Adela Knapčíková, 2. Simona Senčáková, 3. Barbora Kočanová
Kategória 3. ZP roč. 2008-2007:
Zostava s obručou: 1. Laura Reindlová, 2. Nina Grešová, 3. Viktória Loy
Kategória 4. ZP roč. 2006-2005: 
Zostava s obručou: 1. Natália Rohaľová, 2. Letícia Szalay, 3. Markéta Ondošová
Zostava s loptou: 1. Natália Rohaľová, 2.Markéta Ondošová, 3. Letícia Szalay

(19:15, M. Baranová)

 

RS ekonomik.jpg

1218
Diskusia
Pridať komentár