Michal Grohoľ nepresvedčil doma ani v Poľsku

42x
07. Marec 2017

Opäť v drese Partizána Bardejov

bj - lokomotíva (5).jpg

Bardejovčania (v modrom) v príprave porazili Košice hladko

 

V prípravnom zápase Partizán Bardejov vyhral nad Lokomotívou Košice 4:0. V domácom klube sme postrehli zaujímavé zmeny. Kľúčovou je návrat Michala Grohoľa.

Nový štadión i trávnik sú už pripravené na prvý majstrovský zápas, ktorý má termín 25. marec s Popradom. Má to ešte niekoľko legislatívnych podmienok, alternatívou je stále Bardejovská Nová Ves. Kormidelník Partizána Jozef Kukulský po náročných skúškach niekoľkých hráčov sa nakoniec musí uspokojiť len s jednou posilou.  No povzbudil ho návrat tvorcu hry.

Potešil nás pohľad na trávnatú plochu štadióna, ktorá ešte zostáva bez vyhrievania. „Všetci sa tešíme, keď budú dokončené niektoré detaily, bude to pekný stánok. Je to aj príspevok k 95. narodeninám futbalu v meste a najmä darček pre ďalšie generácie. Ešte nie je dokončené ohrievanie trávnika. Je potrebné vybudovať výmenníkovú stanicu na štadióne, kde sa bude regulovať teplá voda.“- zvýraznil tréner, poslanec v mestskom zastupiteľstve.

V sobotňajšom zápase chýbali traja zranení hráči, Hamuľák, Góra i Horodník, z čoho má tréner Partizána vrásky, no potešili dvaja strelci: „Na hosťovanie do konca sezóne prišiel Dominik Jacko z Prešova. Do prvého jarného zápasu vo Zvolene by mali nastúpiť ešte ďalší. Mužstvo zostalo pohromade. V rokovaní bol odchod Grohoľa, no po skúškach v Ružomberku, Trnave i Poľsku sa vrátil do kádra. Pracujeme najmä na našej ofenzíve, zimnú prípravu sme zamerali na tento náš herný prejav. Lenže kompletne sme odohrali možno jeden zápas. Góra s Horodníkom by už mali trénovať od pondelka, Hamuľákovi sa obnovilo zranenie kolena. Efektivita pokrivkáva, no práve Grohoľ a legionár Patarocha sa blysli, dali po dva góly.“

 

Máme karty v rukách

V tabuľke Lokomotíva i Partizán môžu pokojne dohrať dve kolá základnej časti, no či ešte niekto môže zamiešať pozíciu do šiesteho miesta, Kukulský to vidí takto: „Myslím si, že je to už len na Zvolene a Poprade, rozhodne sa medzi nimi. Sú to naši súperi, sme radi, že máme takéto zápasy na začiatok sezóny. Takáto konfrontácie môžu len posunúť naše mladé mužstvo ku kvalite po všetkých stránkach.“

 

Dominik Jacko chce hrať

Z Tatrana Prešov prišiel na hosťovanie Dominik Jacko. Odchovanec Spišského Podhradia, 24-ročný skúsený stredový hráč vysoký 195 cm,  si zahral aj v 1.lige, no očakáva priestor na svoj rast: „Budem tu do leta hlavne preto, aby som bol na ihrisku viac času ako v Prešove. Tam som len chodil na lavičku A mužstva, hrával som za B mužstvo v 3. lige. Dúfam že vyššia liga v Partizáne mi pomôže. Myslím si, že šancu dostanem ako záložník, či ako stredný obranca.“

 

Bardejov – Lokomotíva Košice 4:0 (1:0)

Góly: 38. a 83. Grohoľ, 46. a 90. Patarocha

Partizán: Novák – M. Jacko, Staš, Šosták, Andraščík, Grohoľ, Verčimák, Ivanko-Macej, Vasiljev, Makela, B elunek. Striedali: Pataroša, Pyda, D. Jacko, Ducár.

Lokomotíva: Fabiny – Horváth, Cmarko, Pavúk, Harvila, Dický, Korijkov, Cicman, Chmelo, Sovič, Šuľák. Striedali: Breda, Zajac, Kamenec, Kolek.     

(18:20, šč, foto: P. Cingel)

 

Slavnostny_zapis_do_1.jpg

1214
Diskusia
Pridať komentár