Martin Murcko opäť v Manchestri, no tento raz už v slávnejšom United

33x
03. Marec 2017

Opät na skúške v Anglicku

murcko 2.jpg

Fotografiu z hráčovho instagramového konta, na ktorej je Marián v tréningovom centre United s trofejou za triumf v Ligovom pohári

Bardejovčan Martin Murcko už po druhý raz zavítal do anglického Manchestru. Po skúške v City si to namieril do United. Skauti slávneho futbalového klubu Manchester United si Martina Murcka vyhliadli už skôr, počas prvej skúšky sa v United presadil a zástupcovia klubu sa mladému hráčovi rozhodli počas marca dať väčší priestor v tréningovom komplexe United.

Sedemnásť ročný hráč začínal s futbalom doma v Kurime. Nasledoval prestup do Bardejova, kde hrával ako prípravkách a ako žiak. Neskôr si ho vyhliadol Tatran Prešov, no po roku sa Martin vrátil späť do Bardejova.

Ako šestnásťročný si našiel miesto v základnej zostave Partizána U19. Zaujal aj reprezentačných trénerov a obliekol si aj dres reprezentačnej sedemnástky.  Kvalitné výkony na seba nenechali dlho čakať a Martinovi sa splnil sen. Na skúšku do futbalovej akadémie zamieril až do kolísky futbalu – do Anglicka.      

Historicky prvým Slovákom v drese Manchestru United sa vlani v auguste stal čoskoro 17-ročný brankár Alex Fojtíček (nar. 3. marca 2000), ktorý zamieril na Old Trafford z Tatrana Prešov.

 

Rozhovor po skúške v Manchestri City

„Pozvaniu do akadémie  Manchester City  predchádzalo moje účinkovanie  v reprezentácii na turnaji  1. fázy kvalifikácie  ME Elit round v Severnom Írsku. Strelil som tam 4 góly. Proti domácemu Severnému Írsku  som v priebehu  16 minút dosiahol hetrik a v nadstavenom čase som rozhodol o postupe do ďalších bojov. Dostal som sa medzi najlepších strelcov kvalifikácie.

Tam si ma pravdepodobne všimli skauti Manchester City. Boli sa na mňa pozrieť aj v Bardejove a na dvoch medzištátnych zápasoch v Maďarsku. Aj tam sa mi podarilo skórovať. Na základe toho ma pozvali na týždennú skúšku do akadémie. Veľmi som sa potešil, keď prišlo oficiálne pozvanie spolu s podrobným programom, letenkami a lístkami na zápas Ligy majstrov medzi domácim Manchestrom a Celticom Glasgow."   

(17:00, red, foto: instagram martinmurcko)

 

BB breisky mar 2017.JPG

 inzercia 2-2017.jpg

Diskusia
Pridať komentár