Netradičná mestská hokejbalová liga v Bardejove

85x
21. Február 2017

Bardejovská hokejbalová liga 3+0 (alebo ako sa dá piatkový večer prežiť v športovom duchu...)

hokejbal rusnák.jpg

Liga sa hrá na Vinbargu

 

Samotný názov už čo to prezrádza, no o čo vlastne ide? Partia niekoľkých chlapcov na čele s Matúšom Rusnákom od septembra tohto roku organizuje mestskú hokejbalovú ligu, ktorá sa však hrá špeciálnym a pre hokejbal netradičným formátom.

Zápasy prebiehajú len v jednej tretine ihriska, na ploche sa nachádza 6 hráčov (3 na 3) a hrá sa bez brankárov na malé bránky. Liga sa hráva v piatky večer, v areáli Saleziánov don Bosca na Vinbargu. Túto sezónu v nej štartuje 6 tímov, čo predstavuje niečo cez 40 hráčov. Väčšina z nich musí byť staršia ako 16 rokov, čo je spodná veková hranica. Väčšina preto, lebo v lige štartuje aj tím chlapcov od saleziánov v kategórii U15, pre ktorých je to príprava na turnaje, ktoré počas roka majú.

Hrá sa systémom každý s každým po dva zápasy a na konci základnej časti štyri najlepšie tímy postúpia do play-off. Momentálne prebehla jesenná časť súťaže, jarná začína vo februári, no ešte predtým sa odohrá „Zápas hviezd“, kde sa zúčastnia najlepší a najproduktívnejší hráči jednotlivých tímov.

 

Pomohli saleziáni a komunitka

Bardejovskú hokejbalovú ligu zastrešuje občianske združenie HBC Knights Bardejov, ktoré sa veľkou mierou podieľa na rozvoji hokejbalu v meste. „Tejto lige však výrazne pomohli už spomínaní Saleziáni na Vinbargu, ktorí okrem poskytnutia priestorov dodávajú lige to správne prostredie a atmosféru. Veľká vďaka patrí aj Komunitnej nadácií Bardejov, ktorá ligu podporila v rámci grantu, v projekte „Hokejbal v Bardejove“. Bez týchto partnerov by táto a iné aktivity v rámci hokejbalu v Bardejove neboli realizované,“ prezradil Matúš Rusnák, organizátor ligy.

(18:50, red)

 

rybia farma- web.jpg

Diskusia
Pridať komentár