Odštartovala volejbalová akadémia

9x
10. Február 2017

ahoj reklama február 17.jpg

 

Dievčatá zbierajú body i sety

vea_bardejov_ahoj_(5).jpg

Mladé bardejovské nádeje

 

Volejbalová akadémia sa predstavila na domácej palubovke v malej telocvični mestskej športovej haly. V predchádzajúcich rokoch sme dievčatá videli v telocvični ZŠ Krpelca a zanietení organizátori pokračujú v nie ľahkej náborovej i tréningovej práci s mladými dievčatami.

Tréner mladších i starších žiačok Ján Pasternák vie, že jeho hráčky ešte stále nezvládajú niektoré činnosti: „Hlavne ten príjem podania nám robí najviac starostí. Ešte sa nám to nedarí, potom nasleduje prihrávka, z ktorej sa toho veľa nedá dokázať v útočnej činnosti. Musíme sa popasovať so skutočnosťou, že v družstve máme mladšie i staršie žiačky. Sú tu vekové rozdiely, keď mladšie dievčatá hrajú za staršie, máme tu kolektív z dosť rozdielnym vekom tejto kategórie. Určite by sme potrebovali väčšiu skupinu, no tentoraz sa usilujem s tými, ktorí o volejbal majú záujem. Je tu skupina od žiačok až po juniorky.“

V mestských školách a školských súťažiach volejbal patril medzi príťažlivé konfrontácie, no v ostatnom období úroveň hry upadla a súťaže takmer išli do stratená. Možno by pomohli súťaže medzi školami. „Školy majú svoje okresné súťaže, nechceme sa miešať do ich štruktúr. Máme záujem o športovú volejbalovú triedu pre dievčatá na niektorej škole. Riešime to, no či sa to podarí, nevieme. Určite by nám to pomohlo. V tomto mládežníckom veku by sme v rovnakom ročníku mohli pripravovať kategóriu rovnakého veku.“ - priblížil skladbu volejbalistiek Pasternák.

Predsa len sa nedá nepozerať aj do najbližšej budúcností. Výkonnosť dievčat , no najmä ich vek kráčajú neuveriteľne rýchlo, je tu dorastenecká kategória: „Niektoré majú 16-17 rokov, je už treba pripravovať volejbalistky do kategórie junioriek. Snažíme sa pracovať tak, aby sme mali aj ďalšiu súťaž. V tomto súťažnom ročníku máme mladšie a staršie žiačky, ktoré hrajú v oblasti. Staršie žiačky tvorili dvanásť družstiev. Po základnej časti hráme v nadstavbe od siedmeho miesta. Doteraz sme vyhrali v Košiciach, v Prešove sme boli blízko k dobrému výsledku. My budeme radi, ak sa nám podarí ešte zopár zápasov vyhrať. Určite by to dievčatá povzbudilo. Iné kluby majú tradíciu, hrajú viac turnajov. Mladšie žiačky hrajú v skupinách. Zatiaľ sa nám podarilo vyhrať iba jeden set. Hráme prvý rok, snažíme sa pracovať k zlepšeniu výkonnosti.“ –  vyslovil nádej Pasternák.

(10:15, J. Ščerbík)

 

volejbal dievčatá.jpg

Diskusia
Pridať komentár