Brankárka Lívia Kuľková v reprezentácii A-čka

45x
23. Máj 2014

Lívia Kuľková sa dostala do  reprezentácie tímu Slovenska. Do Á-čka. 

Futbalistky Partizána Bardejov už zajtra (24.5. – sobota) odohrajú ďalšie majstrovské stretnutie, keď sa predstavia v Spišskej Novej Vsi. Bardejovčanky sú v tabuľke na prvom mieste a už teraz sa mysľou pripravujú na baráž, ktorá rozhodne, kto postúpi do 1. ligy.

Bardejovčanky majú vyrovnaný káder, od brankárok až po útočníčky a zaslúžene v tabuľke kraľujú. 

Bardejovčanka Lívia Kuľková.JPG

 

Na zápase vyše 8000 divákov

 

Jedničkou v bránke je  Lívia Kuľková, ktorá zbiera skúsenosti nielen v domácom prostredí, ale aj v tom reprezentačnom.  Prednedávnom sa zúčastnila kvalifikačného zrazu A-čka, ktorý sa uskutočnil v Senci – Osnabrücku.  

„Začiatkom mája som bola nominovaná na reprezentačný zraz ženského áčka, ktorý pozostával z kvalifikačného zápasu proti nemeckej reprezentácii v Osnabrücku,“ vraví L. Kuľková. „Nominácia ma veľmi potešila, keďže to bol môj prvý kvalifikačný zraz pri A-čku. Uvedomovala som si dôležitosť tejto kvalifikácie, keďže bolo jasné, že zápas proti Nemkám bude veľmi ťažký a aj ja ako dvojka som to brala veľmi zodpovedne.“ V zápase Nemecko – Slovensko bol favorit jasný. „Nemky patria medzi svetovú špičku, čo potvrdili aj v tomto zápase. Bola to pre mňa ako najmladšiu členku výpravy veľmi veľká skúsenosť a zároveň neopísateľný pocit. Domáci fanúšikovia, ktorých bolo vyše 8000, vytvorili perfektnú atmosféru a je to pre mňa životný zážitok,“ doplnila svoje pocity Lívia Kuľková a veríme, že si v Spišskej Novej Vsi udrží čisté konto. 

(jm)

376
Diskusia
Pridať komentár