Rozhovor s L. Ondečekom o fungovaní bardejovských hokejbalistov

2x
07. Február 2017

Prebieha zimná príprava

hokejbal celok.jpg

Bardejovčania sú po jeseni spokojní

 

Po dlhšej odmlke Vám prinášame nahliadnutie do kuchyne HBC Knights Bardejov. Ste zvedaví, ako sú spokojní s jesennou časťou súťaže a aké majú ciele do tej jarnej? Zaujíma Vás, čo robia hokejbalisti počas dlhej zimnej prestávky a ako ju trávia? To a ešte oveľa viac sa dozviete v rozhovore s kapitánom tímu – Lukášom Ondečekom.

 

Po polovici základnej časti patrí Knights 2. priečka, vládne v tíme spokojnosť?

Určite, myslím, že najväčšia spokojnosť po jeseni môže byt práve s umiestnením a získanými bodmi. Vzhľadom na celý priebeh jesene, kedy sme do každého zápasu nastupovali kvôli rôznym povinnostiam hráčov s inou zostavou tak 33 bodov je super výsledok. Hlavne v tomto sa musíme zlepšiť, aby sme sa pred play-off dokázali viac zohrať. Výhoda však je, že máme viac možných variácií, ak by niečo nefungovalo.

 

Úvod sezóny Vás zastihol v parádnej forme, dlhá šnúra víťazstiev, no potom ku koncu dve prehry s Ecomaxom Prešov a najmä s rivalom z MV Transport Prešov. Čomu to pripisujete?

To, čo sa nám darilo v prvej fáze sezóny, že sme dokázali vyrovnané zápasy zlomiť v náš prospech a ťahali sme 10-zápasovú víťaznú sériu, tak na konci sezóny boli práve títo dvaja súperi nad naše sily. Boli to však tesné a veľmi zaujímavé zápasy. Hlavne ten posledný s MV Transport o prvé miesto, v ktorom sme podľahli 3:5. V lige je však veľa kvalitných tímov,  a v jari sa máme na čo tešiť.

 

V jesennej časti ste strelil v 13 zápasoch 8 gólov, celý tím ich dal 85 a inkasovali ste len 30 krát. Celkom slušná bilancia, čo poviete?

Každý gól určite poteší, ale hlavne musí pomôcť vyhrať zápas. Našťastie naše góly nestoja len na jednom hráčovi a vždy to vypálilo niekomu inému. Bilancia je celkom slušná, ale ak by sa nevyhralo, tak domov do Bardejova by sa chodilo ťažšie.  Dôležité bude pre mňa aby bol každý hráč spokojný so svojim výkonom a s tým, čo priniesol mužstvu v zápase.

 tabulka.PNG


Ako prebieha zimná príprava, sú v pláne aj nejaké prípravne zápasy alebo turnaje pred dôležitou časťou sezóny?

Keďže zima je veľmi pekná, tak hokejky musíme ešte nechať doma. Dostali sme však hodiny v športovej hale od mesta Bardejov, takže je v pláne minimálne raz týždenne spoločne potrénovať s kondičným trénerom Mišom Pangrácom. Okrem toho sa skupina hráčov už dlhšiu dobu pripravuje aj individuálne, niekoľkokrát týždenne v Athlet clube pod dohľadom toho istého trénera. Do začiatku ligy sa stihneme 10. februára zúčastniť turnaja vo Svidníku, kde bude dobrá konkurencia. Potom, ak počasie dovolí, tak na konci februára nabehneme priamo do jarnej časti, kde nás hneď na začiatku čaká nepríjemný súper z Vranova.  

  

Je v pláne nejaké posilnenie kádra a aké sú vlastne ciele bardejovských hokejbalistov pre túto sezónu?

Kádrom sa budeme zaoberať v najbližších dňoch. Prioritou je ho stabilizovať a zistiť, ako sú na tom hráči, ktorí mali zranenia alebo iné, najmä hokejové povinnosti. A tak ísť poctivo, krok po kroku a v play-off vylepšiť minuloročný „neúspech“ vo finále. Nikto nám však nedá nič zadarmo, takže musíme k tomu poctivo pristúpiť.     

(17:30, DD)

cactus_final.jpg

Diskusia
Pridať komentár