Odštartovala východoslovenská lyžiarska liga, v úvode dve prvé miesta

48x
03. Február 2017

Výhodu domáceho prostredia naplno využili hneď traja pretekári

clenovia LK Štart Bardejov.JPG

Členovia LK Štart Bardejov

 

Východoslovenská lyžiarska liga odštartovala svoju trinástu sezónu v lyžiarskom stredisku Makovica. Na štart obrovského slalomu bolo prihlásených spolu 106 pretekárov. Svoje zastúpenie tu mal aj domáci klub LK Štart Bardejov v podobe svojich 8 zverencov.

Výhodu domáceho prostredia a taktiku trénera naplno využili hneď traja pretekári. Sofia Kavuľová ovládla kategóriu starších predžiačok, Viktória Blažejčíková brala 4. miesto v starších žiačkach a z víťazstva sa radovala juniorka Terezka Kravcová.

Ani ostatní pretekári sa nenechali zahanbiť. Najmladšie nádeje bardejovského tímu v kategórii mladších predžiakov Jakub Štafen (8. miesto) a Marek Blažejčík (12. miesto). Stanka Gurská bola ôsma medzi staršími predžiačkami a Janík Gurský, jazdiaci v kategórii juniori, nedokončil prvé kolo. Ester Rimarčíková (juniorky) nakoniec neštartovala.

Tréner, Milan Kravec, bol po preteku spokojný: „Je skvelé mať dvoch zverencov na stupni víťazov hneď v úvode sezóny a k tomu na domácej pôde. Avšak spokojný som aj s výkonom ostatných mojich zverencov. Je na mieste spomenúť že za týmto úspechom stojí hneď viacero faktorov. V prvom rade sú to výborné podmienky na trénovanie, ktoré nám stredisko Makovica poskytuje, kde okrem víkendov trénujeme aj počas týždňa. Ďalej je to obeta rodičov a keď k tomu pridáme tohtoročnú dávku snehu tak úspech nenechal na seba dlho čakať.“

Najbližšie sa lyžiari postavia na štart 2. kola východoslovenskej lyžiarskej ligy už v sobotu 11. februára v lyžiarskom stredisku Mlynky.

(11:00, T. Kravec, foto: R. Štaffen ml.)

 

RS ekonomik.jpg

Diskusia
Pridať komentár