Ženský futbal robí Bardejovu veľkú reklamu

22x
09. Január 2017

Uzatvorili úspešný rok

koniec roka futbalistky ahojbardejov (2).JPG

V závere roka 2016 sa zišlo vedenie futbalového klubu Partizán Bardejov, aby spoločne s hráčkami zbilancovali a uzatvorili už skončený rok.

V luxusne zariadenej reštaurácii Stadion sa slova ujal koordinátor ženského futbalu v meste František Kuľka, aby privítal športového riaditeľa Partizána Bardejov Alexandra Tyča, šéftrénera mládeže Rastislava Kicu, trénerov Ľubomíra Čekana, Ľuboša Matysa, Petra Frického, Dušana Molčana, PR manažéra Jozefa Mačejovského, vedúceho družstva Jozefa Mihoka, správcov štadióna i ostatných pozvaných hostí. Zároveň ohodnotil rok 2016:

„Z môjho pohľadu to bol rok veľmi úspešný, no takisto aj veľmi dramatický. Udiali sa zmeny v realizačných tímoch, som rád, že si dievčatá s trénermi sadli a že chémia funguje. Pred jarnou odvetnou časťou máme všetko vo svojich rukách,“ a obrátil sa aj na samotné futbalistky. „Píšete históriu ženského futbalu v Bardejove,“ podotkol F. Kuľka.

Práve tento rok ženský futbal v Bardejove oslavuje už piate výročie. Čas beží rýchlo a Bardejovčania potvrdili, že aj za krátke obdobie sa dá z ničoho vybudovať hodnotná vec.

 

Skvelá prezentácia

Športový riaditeľ Alexander Tyč si uvedomuje, že futbalistky už neodmysliteľne patria do klubovej rodiny.

„Ženský futbal urobil Bardejovu veľkú reklamu. Tešíme sa z výsledkov a som rád, že prekonávame všetky méty. Som rád, že si dievčatá dávajú vysoké ciele a že ich aj plnia. Sú tu ľudia, ktorí pre ženský futbal v Bardejove robia strašne veľa, robia rodinu a my sa z toho tešíme. Začíname robiť určité kroky, aby sme ženskému futbalu pomohli a aby plnil tú funkciu, že všetci na nás pozerajú zdola a my sme hore. Budeme napredovať a snáď aj ten stánok, ktorý otvoríme na jar, bude zaplnený fanúšikmi na ženských stretnutiach.“  

 

Zápasy dokázali otočiť

Od novej sezóny je pri kormidle žien kouč Ľubomír Čekan, ktorý nahradil trénera Jozefa Mateja. „Do tejto práce som šiel s malou dušičkou. Káder bol počas jesene oklieštený, no som rád a milo prekvapený, že sa súťaž podarilo dobre rozbehnúť a sme v hre aj v lige, aj v Slovenskom pohári. Som rád, že dievčatá pochopili moju filozofiu a že sa futbalu začali venovať vážnejšie. Odohrali sme 9 zápasov a v osem z nich sme vyhrali. Čo som počul, tak v minulosti, keď sme prehrávali, bol problém otočiť výsledok. Teraz sme museli otáčať asi štyri zápasy a podarilo sa nám to,“ zamyslel sa Čekan.

„V každom zápase sme favorit a všetky družstvá sa na nás chcú vytiahnuť,“ dodal tréner.

Prvoligové futbalistky práve dnes (pondelok, 9.1.2016) odštartovali prípravu na jarnú časť. Počas nej majú na programe niekoľko duelov, sily si zmerajú aj so špičkovými družstvami z Poľska a Česka.

(19:05, j)

 

17627_10203672459083222_6589035803332420603_n.jpg

Diskusia
Pridať komentár